Как да се храним здравословно на плажа

Как да се храним здравословно на плажа

Лятото най-сетне е тук и е време за всички онези моменти, за които мечтаем цяла година. Плаж, море, слънце! И след като вече сме си говорили за това как да се сдобием със сияен тен на плажа, как да лекуваме изгаряния в домашни условия, какво носим в плажната си чанта, е време за нещо освежаващо и много вкусно=

В новото си видео Наталия от влога Natali's Beauty ни дава няколко идеи за здравословни похапвания на плажа, с които да се чувстваме сити, пълни с енергия и коремчетата ни да не са подути. Продуктите са подбрани така, че да могат да издържат максимално свежи на плажа и все пак имайте предвид, че трябва да бъдат съхранени в хладилна чанта.

Шишчета с плодове вместо сладолед

За шишчетата с плодове ще са ви необходими плодове по ваш вкус и избор, разбира се. Например ябълка, нектарини, череши, киви, банан, нарязани предварително на парченца, а черешките – обезкостени, за да е по-лесно нанизването. След това започваме да редим на шишчетата плодове като гледаме да има от всичко. Накрая тези шишчета ги поставяме във фризера и замразяваме. На следващата сутрин си имаме замразени плодчета, които действат много освежаващо в горещините, много по-полезни са от сладоледа, а и ще държат допълнително студено в хладилната чанта.

Свежи зеленчукови пръчици вместо солети и чипс

Солетите и другите тестени пръчици може да заместите с резени зеленчуци. Всички обичаме тези парти пръчици, нали? Ами да ги пренесем и на плажа! Разбира се, ще ви трябват зеленчуци – препоръчвам ви да са твърди и устойчиви, за да бъдат дълго време хрупкави. В случая – големи моркови, защото са по-лесни за рязане, по-тънки краставици – избирайте по-тънки, защото те са по-твърди, хрупкави и няма риск да са пълни с огромни семки, което ще ги разводни. Нарежете ги на лентички по този начин. След това ги поръсете с лимон, за да бъдат свежи, ароматни и твърди за по-дълго време.

Свежа салата вместо сандвич

И накрая – една страхотна идея за свежа салата, заместител на дюнери, хамбургери и сандвичи на плажа. Но и достатъчно хранителна в същото време. Подберете зеленчуци, които ще издържат по-дълго време свежи и хрупкави – рукола, чери домати, моркови, краставици. Добавете и малко филе на вкус. Поръсете с ароматни крутони.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април