Как да се вталим за празниците без диети?

Как да се вталим за празниците без диети?

Вярвате ли, че може да имате идеална фигура и в новогодишната нощ да облечете тоалета, за който сте мечтали, и в който досега не сте се побирали? Повярвайте. Електронното издание elle.ru дава няколко ценни съвета как да се вталим само за месец до празничната нощ. 

Хранeте се повече пъти, но по малко

Най-безопасният начин да отслабнете за месец е да се храните повече пъти, но да ядете по малко. Първо, вашият организъм няма да изпитва стреса от прехода на 5 – 6 приема на храна, а второ, вие няма да изпитвате дискомфорт, както това става при жестоките диети. Не забравяйте, че между приема на храна трябва да има не повече от 2 – 3 часа. Само след няколко дни вие ще привикнете на такъв порцион и чувството на глад ще се появява именно в този момент, когато действително трябва да ядете. 

Наслаждавайте се на храната

Естествено, за известно време трябва да изключите от менюто си фастфууд, пържено и солено. Ако много ви се ще да си хапнете сладко, насладете се на малко парче лека торта или две кутийки шоколад, но преди 12 на обед. И, повярвайте, не са ви необходими големи порции. Няколко късчета стигат, за да се заглуши желанието за храна, а основното е да се наслаждавате на храната. Постарайте се да почувствате вкуса с всички рецептори и непременно яжте бавно. Сладкото заменяйте с ядки или сухи плодове, но помнете, че те също трябва да се употребяват с мярка, в неголеми количества. 

Ограничете употребата на сол

Солта е необходима на организма, но не в тези количества, в които я употребява средностатистическият жител на планетата. Пълен отказ от солта обаче за две седмици при добре обмислен порцион е допустим. Диетата без сол е добре да продължи недълго – от 4 до 15 дни, в зависимост от вашето самочувствие. Само след няколко дни ще забележите, че вашият обмен на веществата се е нормализира. 

Откажете се от алкохола

Първо, в алкохола има много калории, които се усвояват бързо, а от тях няма да можеш да се отървеш само с разходки на чист въздух. Алкохолът, потискайки нашата централна нервна система, забавя метаболизма и пречи за изгаряне на мазнините. Освен това той много силно повишава апетита. Вярно е, че във виното например калориите са по-малко, отколкото в твърдия алкохол, но ако наистина сте решили бързо да свалите килограми до Нова година, откажете и виното до 31-ви. 

Натоварвайте се физически

Ако не обичате спорт, заменете тренировките във фитнеса с крос в квартала или система от домашни физически упражнения – нещо като физзарядка. Помнете, че ако отивате в спортната зала, на басейна или на йога, трябва да не ядете нищо час и половина преди тренировката и един час след нея. 

Правете разтоварващи дни

Един или два пъти седмично си организирайте разтоварващи дни – на кефир, елда или плодове. За най-отчаяните се препоръчва питеен режим: кефир, вода или зелен чай. 

Не яжте вечер

Знайно е правилото да не се яде след 6 часа вечерта. Това обаче е съмнително. Защо ли? Ами защото когато изпитвате глад, вашият организъм включва защитна реакция и започва да се запасява с мазнини. Затова хапнете леко 3 – 4 часа преди сън. 

Ползвайте масаж и други процедури

Пробвайте да отделите малко време за масаж. Това ще ви помогне да тонизирате кожата, да изведете излишната течност и токсини. Правете подобна процедура два пъти седмично – салоните за красота дават големи възможности, съветват от anna.bg.

Пийте вода навреме

Няма да се уморим да го повтаряме. Не забравяйте, че половин час преди хранене трябва да изпивате по чаша вода. По този начин вие стартирате работата на червата, които ще вършат дейността си с пълна сила, когато пристъпите към храненето. Следователно вие ще изядете по-малко и няма да изпитвате чувството, че сте преяли.

ключови думи:
вталяване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май