Как да оцветим сладките моменти

Двата вида захар и техните съвсем малки различия
Как да оцветим сладките моменти

Сутрешната лъжичка захар в кофеиновата напитка вероятно е поставила този въпрос пред много хора, които са взели решението да бъдат информирани и да се грижат за телата си. Знам, че сте от тях, затова реших, че ще ви бъде интересно.

Цветът на кафявата захар я прави по-приятна за очите, а и върви с един определен упойващ аромат, за който бялата може само да завижда. Оказва се обаче, че това трябва да е единствената причина да я предпочитате, защото откъм хранителна стойност първенец няма.

Причината се крие в производствения процес. Суровата захар се произвежда (както знаете) от захарно цвекло и цветът й е леко кафеникав – това е заради наличието на меласа. За да стане продуктът снежнобял се използват едни доста неприятно звучащи химикали, които избелват захарта и отстраняват меласата. За да се превърне отново в кафява, меласата се добавя пак, а в зависимост от количеството варират цвят и аромат.

Имайки предвид тази информация, не би трябвало да ви изненада следното – една чаена лъжичка кафява захар съдържа 16 калории, а същото количество от бялата – 17. И да, кафявата държи едни козове като калций, калий, желязо и магнезий, но те са толкова малко, че не са от значение за тялото ви.

В такъв случай да изберете вида захар според цветовите си предпочитания ми се струва една доста добра идея. Моят любим цвят е кафявото и всичките му разновидности, затова предпочитанията ми би трябвало да са ясни. Все пак не прекалявайте нито с едната, нито с другата разбира се.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май