Как да отворим консерва с голи ръце

В случай на нужда :)
Как да отворим консерва с голи ръце

Не, че ще се случи скоро, но си представете следния сценарий: избухва епидемия от зомбита и оцеляването ни се превръща в първостепенна нужда. Тичаме, бягаме, крием се от живите мъртви, а често ни се налага и да търсим храна.

Представете си още, че в изоставен склад или в магазин попадате на "съкровище" от консервени кутии. Уви обаче - никъде не откривате, нито пък се появява подходящо средство, за да ги отворите. Какво правите тогава, м? Аха! Действате с голи ръце, разбира се. А ако не знаете как, двама руснаци веднага ще ви покажат как стават работите в следващото видео:

Както виждате, не се изискват кой знае колко усилия за справяне с поставената задача. Откривате си отнякъде бетонен блок или отломка и започвате да търкате енергично горната повърхност на консервата по него. Би трябвало ръбчетата на последната да поддадат и, след манипулацията, лесно да можете да се докопате до съдържанието на кутията.

Резултатът: няма да останете гладни, нито ще дадете време на мучащите създания да се нахранят с вас. Готино, нали?

Всъщност, горепосочените руски мъжаги имат поредица от видеа, в които дават "умни" съвети за оцеляване при зомби апокалипсис. Защото, разбира се, човек трябва да е подготвен за всичко :)

Иначе, ние самите сме много любопитни да разберем вие с какви кулинарни трикове разполагате, за да правите живота си в кухнята (а и извън нея) по-лесен и приятен? Ще се радваме да ги споделите с нас, когато сте в нужното настроение. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април