Зловещи хелоуин вкусотии за чудовища-вегетарианци

Зловещи хелоуин вкусотии за чудовища-вегетарианци

Да, съгласни сме, че празника на Вси Светии изобщо не е български, въпреки че напоследък честването му стана много популярно и у нас.

Но пък ние го харесваме искрено много – още от гимназията, когато го празнувахме за първи път. За това тази година също ще си спретнем страхотен Хелоуин, като стартираме подготовката му още сега, с идея да се справим отлично с организацията му.   

Признаваме си, че даже вече сме подбрали специалитетите, с които ще гощаваме призраците и духовете, дошли ни на гости в празничната вечер.

Ако вие също възнамерявате да пирувате с вещици и таласъми на 31-ви октомври, нека ви предложим няколко порядъчно зловещи ястия, които сте свободни да сложите на собствената си трапеза. Ето ги:

Откъснати пръсти

Спокойно! Няма да са вашите :) За да приготвите този специалитет, всъщност, не са ви нужни човешки крайници, а следните продукти:

една кофичка кисело мляко

две-три стръкчета свеж копър, нарязани на ситно

две-три скилидки чесън

1 супена лъжица лимонов сок

1-2 супени лъжици хумус, предварително приготвен вечерта ето така

няколко моркова

няколко филирани бадема

В купичка разбъркайте млякото, копъра, лимоновия сок и чесъна. Ще се получи приятен, бял сос. Обелете морковите и ги нарежете на средно дебели лентички, наподобяващи пръсти, които смело забучете в сместа. Не забравяйте след това да им сложете нокти, като с малко хумус залепете по един бадем на върха.

Така и вегетарианските ви, чудовищни приятели ще могат да ги опитат :)

Грозно лице

Използвайте останалия хумус и го разстелете върху плитка, кръгла чиния. Готово – разполагате с една ужасяваща физиономия, която може да украсите, като й сложите очи и уста от... червена чушка, например.

Смразяващ поглед

inm.comОтново ще ви трябват няколко моркова. И още:

100-200 грама крем сирене

50 грама стафиди или изсушени боровинки

Сега почистете и нарежете морковите на дебели кръгчета. После ги намажете отгоре със сирене, а в центъра на този шедьовър сложете по една стафида или боровинка. Ужасно! Над 20 очи ви гледат едновременно – започнете да ги консумирате, преди да са ви хипнотизирали. 

Неориентирано чудовище

Любимото ни е. Как да си го направите?

Ами, лесно. Разрежете една краставичка на дебели кръгчета. А тях пък разполовете внимателно по средата. Ето! Блатният ви герой вече има уста. В нея пъхнете ужасяващ змийски език, оформен от сурова червена или жълта чушка. Очите може да са три, направени от сварен нахут. Веждите нека бъдат сътворени от настъргани моркови и да стърчат плашещо!

И най-важното: бъдете креативни и се забавлявайте на макс! Разбира се, свободни сте да си организирате зловещ празник не само през октомври, а всеки път, когато ви се прииска.

Е, а вие: как ще отпразнувате този ден?

ключови думи:
Хелоуин

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май