Защо е важно да ядем зрели плодове

Интересен факт – потъмнелите банани и по-меките плодове са по-полезни
Защо е важно да ядем зрели плодове

Малко хора разпознават кога един плод е узрял. Повечето от нас посягаме към банана, когато той е все още зелен, твърд, даже труден за белене. По този начин не само не извличаме полезните вещества от плода, но и можем да си причиним храносмилателни проблеми. 

1664412Pinterest

Защо е от значение плодовете да са узрели?


Когато един плод е узрял, всички ценни вещества, които се съдържат в него са вече изградени, което ги прави много по-лесно усвоими от организма. Тези природни храни са също така много по-сладки и засищащи.   

Кога един плод е узрял?

Плодът трябва да е мек на допир (но не прекалено). За бананите е изключително важно да са добре узрели – по кората трябва да са се образували черни петънца. Много хора биха изхвърлили почернял банан, мислейки, че е вече негоден за ядена. В действителност точно потъмнелите са най-сладки и полезни.

Когато бананите са напълно узрели те действително са една от най-полезните храни на планетата. 

Понеже повечето супермаркети и вериги хранителни магазини продават зелени плодове, можете да ги изчакате да узреят като ги сложите на кухненския плот за няколко дни. Колкото е по-студена температурата, толкова по-бавно те ще станат готови за ядене.    

 

 

ключови думи:
банани диета плодове

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април