Закуската, с която се свалят килограми

Закуската, с която се свалят килограми

Човек е това, което яде – тази фраза сме я чували безброй пъти. Освен това редовно повтарян е изразът – "Здрав дух в здраво тяло".

Но какво да правим, ако не сме от най-запалените спортисти и диетите сякаш не са за нас, а едновременно с това искаме да сме слаби и да изглеждаме добре?

Е, не се отчайвайте. Има лесен начин да свалите излишните килограми! Единственото, което трябва да направите е да подберете правилната закуска.

"Всички знаем колко важно е първото ядене за деня. И все пак мнозина го пренебрегват, а това е много грешно", казва американската диетоложка Лиза Йънг.

По думите й ако закусваме правилната храна, то ще отслабнем до неузнаваемост.

"Закуската за тези, които искат да отслабнат, трябва да включва протеини за дълго засищане и фибри, които забавят храносмилането", уточни лекарката.

Тя изброи продуктите, които според нея са в основата на здравословната закуска. 

Първи в списъка са кокошите яйца – те са богати на протеини, аминокиселини и други хранителни вещества. Диетологът посъветва тези, които отслабват, да ги ядат сутрин, тъй като дори малка порция омлет ще помогне да се запази усещането за ситост за дълго време.

"Вторият вариант за здравословна закуска за отслабване е овесената каша, според Йънг. Зърнените култури са източник на разтворими фибри, които според диетолог забавят храносмилането. 

Специалистът препоръча да добавите шепа пресни плодове към чиния с овесени ядки. Според нея те съдържат фибри, които помагат за контролиране на теглото.

Освен това Йънг предложи да се заменят сладкиши с пълнозърнест хляб и да се добавят ленени семена или семена от чиа, които съдържат омега-3 мастни киселини, към смутитата.

"Лененото семе съдържа както неразтворими, така и разтворими фибри, които са много важни за здравето на червата. Неразтворимите фибри в лененото семе помагат за облекчаване на запека и насърчават здравословното движение на червата", категорична е диетоложката, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
закуска отслабване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май