Забързайте метаболизма и изгорете мазнините

Похапвайки замразени малини
Забързайте метаболизма и изгорете мазнините

Постигането на отлично здраве и красива фигура е въпрос, който вълнува всички ни и вече има още един натурален начин за забързване на метаболизма и изгаряне на излишните мазнини в тялото.

Още по темата: Тези удивидетлни червено-черни плодчета

Американско проучване на учените от Аризона сочи, че малините могат да увеличат изгарянето на мазнините с цели 30% по време на тренировка. Причината според тях се крие в малиновите кетони, които и дават вкуса и аромата на плодовете.

Още по темата: Малини по тялото

Теорията за малиновите кетони предизвика истински бум в САЩ, където дори вече се продават добавки малинови кетони за отслабване. Като производителите съветват своите потребители да включат тези добавки около ежедневната си тренировка във фитнес залата.

1645687Thinkstock/Guliver

Дори шепа малини на ден, което е около 100 грама, са напълно достатъчни, за да увеличите отделянето на мазнини от мастните клетки.

Още по темата: Те ви помагат да мислите

Малините са богати на фибри, витамини, антиоксинати и полифеноли, които активно предотвратяват възпалителните процеси, вируси, гъбички и вредни бактерии.

Още по темата: Малините - отрядът срещу депресията

Малините са сред плодовете, които запазват полезните си свойства, дори в замразено състояние, което ги прави в отлично средство за употреба и извън летния сезон.

Най-добрият начин, за да се насладите на ползите от тях е да ги добавяте в смутита, шейкове, но също така и да си приготвяте топла напитка, която да ви пази в грипните епидемии.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април