Забравете за тях! Тези храни са убийци на здравето

Забравете за тях! Тези храни са убийци на здравето

Всички сме чували фразата, че ти си това, което ядеш. И е точно така!

Безспорно храните, които поглъщаме, имат пряко влияние не само върху теглото ни, но и най-вече върху здравето ни.

Повечето то нас знаят кои са основните полезни храни, но знаете ли кои са вредните? Може и да не се изненадате, но мнозина от нас консумират тези храни много, много често.

"Забравете за тях! Те са убийци на здравето", казва диетологът д-р Марина Сорокина.

Диетологът д-р Марина Сорокина назова популярни продукти, които вместо да обогатяват човешкото тяло с полезни вещества, само изсмукват здраве и жизненост от него.

Говорим за енергийни напитки, газирана вода, кафе, сокове от магазина, преработени храни и сосове. Специалистът препоръчва да намалите консумацията им или напълно да ги премахнете от менюто си.

Както обясни диетологът, енергийните напитки и газираните напитки причиняват проблеми с храносмилането, сърцето и щитовидната жлеза. 

Кафето е добро за вас само в умерени количества. Но повече от две чаши на ден могат да причинят раздразнителност, повишена емоционална възбудимост и ускорен пулс.

Готовите храни, предупреди д-р Сорокина, не трябва да се консумират повече от два пъти седмично, тъй като съдържат много добавки, захар, сол и калории, което увеличава риска от развитие на депресия и безсъние.

Готовите сосове, казва тя, съдържат големи количества захар, което може да причини промени в настроението. В тази връзка тя съветва да си ги приготвяте сами през лятото.

"Комерсиалните плодови сокове не съдържат истински плодове, което означава, че осигуряват минимални ползи за здравето. Но те съдържат излишна захар, багрила и подобрители на вкуса. Следователно те могат да допринесат за напълняване и депресия", заключи специалистът, пише jenata.blitz.bg.

ключови думи:
вредни храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май