Един безтегловен сандвич, моля!

Как да си сглобим закуска в космоса
Един безтегловен сандвич, моля!

Първото нещо, което "сготвихте", беше сандвич, нали? Не бихме искали да омаловажаваме достойнствата на това древно ястие, но е факт, че за направата на по-простите негови разновидности е необходим единствено по-остър нож и способност за боравене с него. Както и поне два хранителни продукта, единият от които е хляб, разбира се.

Отидем ли в космоса обаче, всичко това представа да бъде факт. Тогава трохите започват да летят нагоре, вместо надолу, и изобщо трудно можем да разчитаме на гравитацията, която в земни условия държи всичко на мястото му.

И все пак, в космоса се ядат сандвичи. Как точно става това можете да разберете от канадския астронавт Крис Хедфилд , който има още няколко клипа в канала на Канадската космическа агенция в YouTube, където обяснява още много други любопитности около живота в открития космос.  

Полетът ви е допаднал и смятате, че кулинарната космическа совалка на Fit&Well вози добре? Присъединете се към фейсбук екипажа на кораба и ви обещаваме още много интересни и образователни пътешествия :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май