Да се справим с миризмата на риба

Във фурната
Да се справим с миризмата на риба
inm

Много обичаме риба! И си личи: почти всеки ден някой от екипа ни консумира такава, приготвена по всевъзможно различни начини.

Когато я правим на фурна обаче, се изправяме пред проблема с миризмата - особено актуален тогава, когато печем скумрия :)

За щастие, винаги има изход от ситуацията с натрапчивите аромати.

И те са: 

  • Непосредствено след като приключим с термичната обработка на рибата, първо почистваме вътрешността на фурната с кърпа, навлажнена с вода или с оцет.
  • След което пълним тавичка с 1-2 пръста вода и добавяме вътре една чаена лъжичка лимонов сок или бял винен оцет. Оставяме сместа да се погрее за половин час, на ниска температура, като проверяваме периодично дали прозрачната течност не се е изпарила.
  • Резервният вариант: слагаме във фурната портокалови кори* и ги оставяме вътре, докато не ароматизират добре.

Е, това са нашите идеи по този въпрос. Какви са вашите? 

*Лимонови кори също ще ви свършат работа

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април