Да почистим кутията за обяд

Когато тя е пластмасова
Да почистим кутията за обяд

Колегата Боян от съседния сайт Sportuvai.bg онзи ден се похвали със своята нова кутия за храна. Страхотна е: стъклена, със симпатично син капак и на добра цена. Признавам си, че чак му завидях - благородно, разбира се.

Защото моята е пластмасова. Макар че си има своите предимства, въпросното контейнерче притежава един сериозен недостатък – вмирисва се лесно. Дори и след щателно измиване частично запазва аромата от манджата, която е била вътре.

За щастие, все пак има няколко начина, чрез които кутията може да се почисти качествено и да се отстранят остатъчните миризми в нея.

Ето как:

Със сода за хляб

Малко количество от бялата съставка се смесва с водичка, до получаване на паста. С последната се натърква вътрешността на кутията и се оставя така да престои за около ден. После се изплаква хубаво с вода. При нужда, процедурата се повтаря.

С лимон

Кутията може да се измие основно с лимонов сок или да се натърка с кората на цитрусовия плод. Изплакването е задължително.

С кафе

О, да! Любимият ми снабдител на енергия гони успешно всякакви миризми. Просто слагам няколко зрънца в контейнерчето и ги оставям да си свършат работата.

 

Изобщо не се притеснявайте да си откраднете някой от тези методи, ако също като мен имате проблеми с кутията. Даже заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук, където можем надълго и нашироко да си приказваме за храна и за съхранението ѝ, а и за много други работи. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май