Грейпфрутите на салата

И с авокадо - вкусно!
Грейпфрутите на салата

Тази сутрин се събудих с мисълта за грейпфрути :) Истината е, че рядко ми се случва подобно нещо (да мисля за храна след ставане от леглото), затова знам, че когато се случи, трябва задължително да направя нещо, за да удовлетворя кулинарната си нужда.

Та, взех и се разтърсих за подходяща рецепта, която задължително да включва цитрусовите плодове. Не ми се искаше отново да е шейк - ядеше ми се, не ми се пиеше. Затова се спрях на следващата салата. Може би тя е доста екзотична на пръв поглед, но, всъщност, е повече от чудесна.

Необходимите продукти за приготвянето ѝ са: 

  • 2 розови грейпфрута
  • 1-2 средно големи марули (може и салата айсберг, а дори и зеле), хубавичко измити
  • 1 плод авокадо, не твърде узрял и мек, а по-твърдичък, нарязан на парченца, без костилката
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • сол и млян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне 

С помощта на остър нож кората на грейпфрутите се отстранява, маха се и бялата им вътрешна ципа и се нарязват на парченца. Сокът им се запазва.

Марулята се нарязва и се слага заедно с авокадото в голяма купа. Продуктите се разбъркват и се овкусяват с 1-2 супени лъжици сок от грейпфрут, зехтин, оцет. Поръсват се със сол и пипер. Леко се разбъркват. Накрая отгоре се изсипват и парченцата грейпфрут.

Това е. Звучи обнадеждаващо, нали? Аз отивам да си приготвя специалитета, а ако случайно вие ме изпреварите, здраве да е.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април