Вкусни протеинови топчета

Ще си ги направите за нула време, стига да искате
Вкусни протеинови топчета

Значи, ето какво е разумно правило: ако ще съгрешавате със сладко, нека последното да е домашно приготвено и да е максимално засищащо и здравословно. По принцип, изказана по този начин, задачата изглежда непосилна за осъществяване, но не е съвсем така.

Защото само след ред разстояние ще ви запознаем с една рецепта, която успешно и безопасно ще задоволи апетита ви за захар : ) За да реализирате следващата вкусотия, ще са ви необходими:

  • около 150 грама сурови бадеми
  • 220 грама извара
  • ½-1 супена лъжица мед (или кленов сироп, ако съвсем случайно ви се намира такъв)
  • 1 чаена лъжица канела
  • 80 грама овесени ядки
  • 60 грама кокосови стърготини
  • 60 грама сушени череши, нарязани (могат да се заменят и със стафиди)

Процедурата

Започваме с бадемите. Те се изсипват в блендер и се обработват на висока скорост до получаването на почти прахообразна текстура. Добавят се изварата, медът и канелата. Всичко се обърква до реализацията на гъста паста.

В отделна малка купа се комбинират овесените ядки, кокосовите стърготини и сушените плодове. Тази смес трябва да отиде при горната и двете да се разбъркат наистина внимателно и пълноценно. От получения микс се овалват малки топченца (колкото за една хапка). Същите се поставят върху дървена дъска за рязане, покрита предварително с пергаментова хартия. Накрая се слагат за 30 минути във фризера да се стегнат прилично.

Преди консумация е добре да се оставят за няколко минути да се поотпуснат и "сгреят" на стайна температура.

Така приготвени, "бомбичките" съдържат добра доза протеин и въпреки че съвсем не могат да се похвалят с ниска калоричност, са много по-здравословни от всичкото сладко, което измъчва съзнанието ви в момента : )

Ами, доверете се на тази рецепта, а ако нещо в нея ви се стори не на място или ви притеснява, пишете ни – ще се опитаме да разясним. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април