Вкусен домашен сладолед

Лесна и вкусна рецепта
Вкусен домашен сладолед

Истинското лято може още да не е настъпило, но ние вярваме, че това съвсем скоро ще се случи, затова сме ви приготвили вкусна рецепта за домашен сладолед.

Ето какво ви е необходимо:

 1 ч.ч. сметана

 1/2 ч.ч. сладкарска захар

 1 кофичка гъсто кисело мляко

2 пакетчета ванилия

Според вкуса може да добавите плодове, спрямо сезона.

 

1726341Pinterest

 

За да подсладите още повече домашното си творение за гарниране може да добавите сладко или течен шоколад. Навярно жените ще предпочетат последното, тъй като на него трудно може да се устои. Сладостта на сладкия лед предполага да развихрите до максимум фантазията си, като за декорацията най-добре викнете децата. Малките винаги има какво да добавят от шарени до желирани бонбони, или шоколадови пръчици и пурички.

За да се получи домашният десерт първо разбийте сметаната, предварително много добре охладена с миксер, докато стане на сняг и добавете захарта, киселото мляко и ванилията.

След това внимателно доразбийте сместа и я прехвърлете в подходящ за замразяване съд. Сложете за 1 час в камерата, извадете, разбийте отново и така още 3 часа, като разбивате 2-3 пъти.

Накрая оставете домашния сладолед да се стегне напълно. Поднесете го на топки и гарниран с плодов топинг, сладко или шоколад по избор.

Източник/БГНЕС

ключови думи:
вкусен домашен сладолед

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май