Броколите чистят токсините и подхранват кожата

Те съдържат много витамини
Броколите чистят токсините и подхранват кожата

Броколите са зеленчук, в който има уникална комбинация от хранителни вещества. Той съдържа витамините А, С, В6 и К, диетични фибри, фолиева киселина, калий, селен, манган, фосфор. По отношение на органичните съединения, броколите са пълни с фитонутриенти като глюкозинолати, флавоноиди, глюкорафанини и различни други антиоксиданти.

Ето най-големите ползи на зеленчука за здравето:

Детоксикира тялото

Присъствието на витамин С, сяра и някои аминокиселини в броколите ги правят много добър детоксикатор. Те помагат за отстраняване на свободните радикали и токсини като пикочната киселина от организма, като по този начин пречистват кръвта и отстраняват проблемите, свързани с токсини като сърбеж, обриви, подагра, артрит, ревматизъм, бъбречни камъни, кожни заболявания като екзема и други.

Грижи се за кожата

Антиоксидантите в броколите като бета-каротин и витамин С, в комбинация с витамин В комплекс, витамин Е (този, който спомага за блясъка на кожата и косата), витамин А и К, омега-3 мастни киселини, аминокиселини и фолат, подобряват състоянието на кожата. Правят я мека, здрава и сияйна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март