6 лоши хранителни комбинации - II част

Откажете се от тях!
6 лоши хранителни комбинации - II част

Съхраняването на отлично здраве е въпрос не само да подбираме правилните продукти,  с които всекидневно се храним, но също така да имаме познанието как да ги комбинираме.

Съществуват многобройни благоприятни комбинации, които ще ви помогнат лесно и ефективно да усвоите съдържащите се в продуктите витамини, минерали и микроелементи. Има обаче и редица други комбинации, които не само, че не са ефективни за вашето здраве, но могат да се окажат и опасни.

Предлагам ви за се запознаете с първите 3 лоши хранителни комбинации, ето ТУК. Но сега не пропускайте да научите, кои са и останалите три, от които е желателно да се откажете!

Хамбургер + бира

Бирата сама по себе си е изключително полезна напитка, особено ако се консумира с мярка. Особеността при нея е, че трябва да се консумира самостоятелно, за да можете да извлечете максимално полезните свойства от нея. В комбинация с храна и по-специално с бързи въглехидрати и мазнини – рискувате да си навредите на здравето.

На първо място ще затрудните работата на черния дроб, тъй като първо ще се заеме с усвояването на бирата и чак тогава с преработването на мазнините. Спокойно можете да се насладите на една студена бира без да прибавяте към нея хамбургер или пържени картофи!

Червено вино + леща

1626907Thinkstock/Guliver

Червеното вино е богато на антиоксиданти и витамини, които имат отлично въздействие върху запазването на отличното здраве. Също така червено вино е богато на танини, съединения, които когато се смесват с растителни източници на желязо, като тези които имат спанак, коприва и леща – възпрепятстват усвояването на полезния за имунитета минерал.

Именно поради тази причина не си позволявайте лукса да смесвате червеното вино, докато се храните с тези продукти. За сметка на това можете да се насладите на чаша червено вино 2 часа след като сте приемали растителни източници на желязо.

Кофеин + алкохол

1626908Thinkstock/Guliver

Изключително вредна е комбинацията между енергийните напитки и кофеина с алкохол! Вредна за сърцето и мозъка, защото енергийната напитка под формата на готова консистенция или кафе дават тласък на енергията ви прикривайки действителното количество алкохол, което поглъщате. Казано с други думи кофеина прикрива интоксикацията настъпила в организма.

Ако искате да се радвате дълго време на отлична сърдечно-съдова система, то забравете за ирландското кафе, водка с кола или друг вид алкохол с енергийна напитка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април