5 метода да не качим нито грам по Великден

Тайната на плоския корем, въпреки обилните трапези
5 метода да не качим нито грам по Великден

Безспорно празничните дни са най-голямото предизвикателство, дори и за тези които спортуват редовно и се съобразяват с храненето си. Намаляващите дни до Великден ни изпълват с трепетно очакване за предстоящите срещи и хубави емоции с приятели и близки. Обикновено те са съпроводени с обилно похапване, което често започва от обяд и приключва в малките часове на нощта. Изкушението ви ще е огромно, така че ви предлагаме 5 простички метода, с които ще овладеете положението преди да се станало твърде късно!

1. Сложете лимит на количеството! - лесно ще съумеете да държите нещата под контрол, ако на прием порцията ви не надвишава двете ви събрани длани.

2. Изберете правилните храни!- решите ли да започнете закуската, обяда или вечерята с всичко което ви е пред очите, то сте обречени още преди да видите ужасния резултат върху кантара си. Правилният избор би могъл на закуска да е сварено яйце, филийка хляб с малко масло, чай / кафе, листо зелена салата или репички. На обяд заложете на месо, салата и малко въглехидрат. Приемайте традиционния козунак на отделен прием или поне с 2 часа пауза от последното хранене. Оскъдната вечеря ще ви осигури пълноценен сън.

3. Не пийте вода по време на хранене! - сигурна съм, че сте го чували не веднъж, но това е истината. Ожаднеете ли, означава че вече сте сити! Пийте вода най-малко 30 минути преди и след хранене.

4. Не прекалявайте с твърдия алкохол! - приема на 50 грама ракия или уиски се равняват на една малка пица - така че сами изберете твърд алкохол или пица! Другият сериозен капан на твърдия алкохол е, че приеман с храна ще забави процеса на разграждане на погълнатото от вас, което ще ви създаде усещането за тежест в стомаха.

5. Зарежете колата си на паркинг! - дори и да нямате възможност да отидете до залата да спортувате, то спокойно можете да заложите на разходките, които ще ви тонизират и премахнат дискомфорта в стомаха.

ключови думи:
Великден диета хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април