4 съставки, които едва ли бихте добавили към кафето

Те обогатяват вкуса му значително
4 съставки, които едва ли бихте добавили към кафето

Това е ежедневие за повечето хора: ставаме сутрин, правим си кафе, излизаме навън и се преструваме, че сме напълно будни. Тази сутрешна традиция обаче може да стане дори по-вкусна, благодарение на някои съставки, които едва ли бихте се сетили да добавите в кафето си.

1. Какао на прах

Мока е често срещан вид кафе в заведенията, а комбинацията между кафето и шоколада може да направят напитката неустоимо вкусна. Можете лесно да добавите шоколадов вкус към следващото си кафе, като сложите лъжичка неподсладено какао на прах.

Просто смесете съставките добре и обогатете със сметана за кафе.

2. Подправки

За да подобрите вкуса на кафето, може да добавите съставки като канела, индийско орехче, лавандула, кардамон и др.Когато опитате различни подправки, ще можете да откриете тази, която допълва точно вашата чаша сутрешно кафе. Просто прибавете ¼ чаена лъжичка от избраната от вас подправка в кафето си.

3. Екстракти

Те могат да направят чудеса, като добавят неустоим аромат към ободряващата напитка. Най-добре би било да се използва малко ванилия или екстракт от кокос, а може и да опитате по-нестандартни комбинации с аромати като мента или ром.

Разбъркайте 1 чаена лъжичка в кафето и ще видите разликата.

4. Сол

Точно както щипка сол може да подобри десертите, същото количество може да се окаже идеална съставка и за кафето. Солта "неутрализира" част от горчивината на кофеиновата напитка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април