4 подправки, които горят мазнини

4 подправки, които горят мазнини

Какво е храната без подправки? Безвкусна, безинтересна, лишена от влиянието си върху апетита. Подправките са това, което превръща храната в изкуство, в привлекателна сила, в нещо повече от необходимост за телата ни.

Но употребата на подправки е не просто начин да издигнем вкуса и аромата на ястията си на следващо ниво. Те могат да помогнат да изгорите мазнините по тялото и да изваете фигурата си. Някои подправки имат особено изявени качества в топенето на мазнините най-вече в областта на корема и талията, където премахването им е едно от най-трудните предизвикателства.

Кои са подправките, които помагат в изгарянето на мазнини?

 

 

Черен пипер

За щастие черният пипер е една от най-употребяваните подправки в нашата кухня, а и не само. Сега имате още една прекрасна причина да го добавяте винаги към ястията си. Той не само придава феноменален вкус на храната, но и има невероятното свойство да ускорява метаболизма, да стимулира топенето на мазнините. Свойствата си дължи на активните си вещества, в частност пиперинът, който има способността да разкъсва клетъчните мембрани на мастните клетки, правейки ги по-лесни за изгаряне.

Лют червен пипер

 

 

Лютият червен пипер е още една чудесна подправка, топяща мазнини. Той притежава свойствата на черния пипер, но в добавка увеличава и вътрешната температура в клетките, пише az-jenata.bg. Така наречената термогенеза, която лютият червен пипер предизвиква, ускорява изгарянето на мазнини, забързва метаболитните процеси и спомага за по-лесното контролиране на теглото. Активното вещество в лютия червен пипер – капсаицин, създава това повишено освобождаване на топлина и енергия, което стимулира намаляването на мазнините по тялото.

Канела

Канелата притежава пикантност, която не само ухае чудесно и прави ястията, печивата, супите и напитките ви по-ароматни и вкусни, но топи и мазнини. В канелата се съдържа цяла палитра от антиоксиданти и полифеноли, които въздействат върху възпаленията в клетките, като им противодействат. Канелата е полезна и в контрола на кръвната захар и холестерола. Освен тези прекрасни свойства тя може да ускори и метаболизма. Редовното добавяне на канела към напитките и ястията ви дава един допълнителен тласък в изгарянето на мазнини.

Джинджифил

Джинджифилът е още една пикантна и леко лютива подправка, която неслучайно има топящи мазнините свойства. С повечето пикантни подправки е така. Джинджифилът не им отстъпва, дори напротив. Добавянето му към менюто е превъзходен начин да стопите мазнините по корема, талията и бедрата. Активните му вещества стимулират тези процеси и са чудесен помощник в борбата с наднорменото тегло. Свойството на джинджифила да потиска апетита е допълнително качество, което ще ви помогне да отслабнете, без да гладувате.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май