3 растителни протеина за здраве

Включете ги в менюто си!
3 растителни протеина за здраве

Сигурна съм, че търсите и се интересувате от храни, които можете да нагласите към всякакъв тип диета и най-вече сами по себе си да са изключително полезни.

Вегетарианците и веганите знаят, че богатите на протеини зърна са най-добрия приятел на здравето, защото се грижи за поддържането на отличната здравословна форма.

Протеинът е от съществено значение и е необходимо да присъства всекидневно в менюто ви. Балансът между животинския и този от растителен характер е от огромно значение за запазването на здравето ви.

Протеините от растителен характер ще ви гарантират здрава сърдечно-съдова система, липсата на каквито и да е било проблеми от гастроентерологичен характер, отлична превенция срещу ракови заболявания, диабет, както и стабилен имунитет.

Предлагам ви да се запознаете с трите най-добри източници на протеини от растителен характер.

Микроводораслите

1592429Thinkstock/Guliver

Микроводораслите като спирулина и хлорела са богати на хранителни вещества, протеини, витамини и минерали, които могат ефективно да заменят зеленчуците и да подобрят в пъти качеството ви на живот, ако ги включите в ежедневието си.

Учените са на мнение, че благодарение на тях можете да постигнете отлична превенция срещу редица неприятни заболявания на съвремието и същевременно с това да се заредите с незаменима енергия.

В 2 супени лъжици хлорела ще вземете по 8 грама протеин. Не пропускайте да си направите сутрешно смути с 2 супени лъжици хлорела за закуска и вечер 40 минути преди хранене да използвате 2 супени лъжици спирулина.

Киноа

1592430Thinkstock/Guliver

Според мен киноата заслужава едно от челните позиции за суперхрана, която ще ви зареди с протеини, енергия и освен това е изключително подходяща за малки деца, възрастни, бременни, хора страдащи от глутенова нетолерантност и дори за тези, които се стремят към здравословен начин на живот.

Порция каша от киноа за закуска ще замени по изключително ефективен начин необходимостта от животински протеин. Освен това ще е изключително добър източник на желязо и фибри.

Имайте предвид, че с 1 чаена чаша сварена киноа ще си набавите 8 грама лесно усвоим от оргнизма протеин.

Бобови култури

1592427Thinkstock/Guliver

В тази категория влизат всички растителни култури като боб, фасул, леща, грах и т.н. Варивата са отличен източник на протеини, фибри, витамини от групата В, желязо и куп други полезни микроелементи.

Именно те ще ви помогнат да намалите риска от сърдечно-съдови заболявани, някои видове рак и диабет. Те се грижат по изключително благоприятен начин за почистването на организма ви от всякакви отрови и в същото време ви даряват със здраве и стройна фигура.

От купичка боб, леща, нахут или грах ще получите между 16 и 18 грама протеин.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април