20 храни, които са полезни за мъжете (II част)

20 храни, които са полезни за мъжете (II част)
inm

Най-важното

Мъжете и жените се нуждаят от различни хранителни вещества, поради тази причина мъжете и жените се нуждаят от различни храни. Ето кои са 20-те най-добри храни за мъжете.

Йогурт. 1 купа съдържа 150 калории. Той съдържа всичките полезни свойства на прясното мляко, но съдържа и бактерия, която заздравява клетките и намалява вероятността от тяхното разрушаване.

Вода. Във водата няма калории. Всички знаете, че тялото ни е съставено главно от вода и се нуждаем от високи количества за да имаме енергия и организма ни да функционира правилно. За един здрав, трениращ мъж през летните месеци е необходимо да пие 2,5- 3 литра вода на ден.

Спанак. 1 купа съдържа 7 калории. Тази храна е нискокалорична и е идеалната за вашата диета. Освен това спанака е един от най-добрите източници на желязо, фибри, калций и керотин, който е важна съставка за здравето на вашето сърце и помага на очите ви.

Хляб. 2 филийки съдържат 140 калории. За предпочитане е пълнозърнестия хляб. Той е богат на фибри и протеини и ще ви помогне да набавите необходимата си енергия и ще ви помогне да се заситите.

Броколи. 1 купа съдържа 31 калории. Този зеленчук е един от най-полезните. Той съдържа желязо, калций, витамин Ц, все съставки, които са важни за кръвообращението, костите и имунната система.

Овесена каша. 1 купа съдържа 148 калории. Това е идеалната закуска за вас. Тя ще ви даде енергия за целия ден и то без да приемате много калории. Овесената каша помага в борбата с наднорменото тегло и помага на сърцето.

Картофи. 1 картоф съдържа 100 калории. Те са богати на бета каротин, желязо и витамини Ц и Е. Те са от изключителна важност за спортистите, особено тези, които тренират всеки ден и постоянно са изложени на натоварване. Не случайно тайната за успехите на Юсейн Болт се крие във вълшебните ямайски сладки картофи, които са богати на протеин.

Домати. 1 домат съдържа 83 калории. Всички знаем, че доматът е плод, но неговата функция е да присъства в салатите с други зеленчуци. Доматите са полезни за мъжете, защото се борят срещу рака на простатата и другте проблеми, свързани с нея.

Боровинки. 1 купа съдържа 41 калории. Това са едни от най-здравословните плодове. Вкусните планински изкушения се борят срещу свободните радикали, които са в основата на повечето ракови заболявания.

Сьомга. 1 порция съдържа 131 калории. Всички знаете за благоприятните функции на тази риба. Тя помага на сърцето ви и ви дава енергия за тренировка и за всичко, което трябва да направите през деня. Освен това съдържа омега-3 мазнини, които помагат за мозъчната дейност и протеини, които ви помагат по време на тренировка.

Вижте още: 5 храни, които дават енергия

 
 
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май