20-те най-вредни храни (II част)

20-те най-вредни храни (II част)

Най-важното

Храната влияе не само на здравето ни, но и на всичко около нас. Ако се храним правилно, ще живеем пълноценно, ще се чувстваме добре и ще имаме сили за начинанията, които се откриват пред нас. Ако се храним нездравословно, можем сериозно да навредим на здравето си. Вижте кои са най-вредните храни и се опитайте да ги намалите до минимум.

Замразена пица. Тя е широко разпространена защото е евтина и се прави много лесно и бързо. Необходимо е само да включите фурната и да я сложите в тава. Но тази пица съдържа много консерванти, които са вредни за организма ни. Освен това в тях има голяма доза нитрати и сол. Освен мазнините, тази пица е богата и на калории, което трябва да ни накара да се замислим да премахнем тези храни от менюто си.

Газирани напитки. Не е тайна, че газираните напитки са вредни за здравето. Но как точно ни вредят. Те са богати на захар, която влошава баланса на захарта в кръвта и ни кара да се чувстваме отпаднали. Също така в големи количества, тя може да ни разболее от диабет. Освен това, за да се газира, към напитката е добавена фосфорна киселина, която може да доведе до остеопороза. Подсладителите и оцветителите допълнително правят тези напитки най-лошите, които можем да приемаме.

Чипс и други снаксове. Те освен че са пълни със сол, който води до проблеми със сърцето, очите и напълняване, са пълни с консерванти и различни емулгатори. Те са богати и на калории, което прави тези снаксове не само лоши за здравето, но и за диетата ви.

Кетчуп. Това е една от най-използваните подправки за ястията. Той се добавя към хамбургери, хотдоци, пържени картофи, пица и много други вредни храни. Домашният кетчуп е добър заместител на нездравословния купешки кетчуп, който е богат на сол, оцветители и консерванти, които вредят на здравето ни.

Зърнена закуска. Те са любимата закуска на милиони, но тя носи вреди на здравето ни, за които не подозираме. Тези закуски са пълни със захар, както и с консерванти, овкусители и оцветители. При тренитране с висока температура, те стават опасни за организма ни и могат да доведат до стомашни проблеми и язва.

Хамбургери. Те не са вредни само защото имат много мазнини и са високо калорични и предизвикват напълняване. Основният проблем идва от месото, което се използва. Скорошно изследване на университета в Ню Йорк показва, че в месото на хамбургерите има само 2% месо, всичко друго е изкуствена храна, която наподобява месо. Освен това има много консерванти, сол и оцветители, които са вредни за тялото ни и трябва да ги избягваме.

Понички. Това сладко изкушени  е истинска бомба със закъснител за нашето здраве. Миксът от много калории, захар, консерванти, оцветители и подсладители е може би една от най-лошите комбинации за нашето здраве. Намалете тези изкушения, ако искате да живеете дълъг и пълноценен живот.

Пържени картофи. Картофите съдържат транс мазнини, които в количество със солта и олиото, в които се пражат могат да навредят сериозно на сърцето ни. Освен това в картофите има захар, която допълнително влошава здравословното ни състояние. А многото калории в една порция прави пържените картофи една от най-вредните храни. В допълнение към визитката на пържените картофи е и повишаването на холестерола и кръвното налягане.

Вижте още: Първата част на 20-те най-вредни храни.

Вижте още: Да победим умората.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
вредни храни храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април