20-те най-вредни храни (I част)

20-те най-вредни храни (I част)

Най-важното

Храната влияе не само на здравето ни, но и на всичко около нас. Ако се храним правилно, ще живеем пълноценно, ще се чувстваме добре и ще имаме сили за начинанията, които се откриват пред нас. Ако се храним нездравословно, можем сериозно да навредим на здравето си. Вижте кои са най-вредните храни и се опитайте да ги намалите до минимум.

Пуканки за микровълнова. Тези пуканки са удобни, защото стават за 2 -3 минути, не се изисква специално съхранение и са евтини. Опаковката на тези пуканки съдържа свободни радикали, които като се облъчат в микровълновата фурна, стават изключително активни. Това води до голяма опасност от ракови заболявания.

Маргарин. Дълго време се смяташе, че маргаринът е здравословния заместител на вредното масло. Но скорошни проучвания показват, че това не е така. Той е богат с трансмазнини, които са вредни за сърцето. Освен това, тези мазнини повреждат кръвоносните съдове. Той е и много калоричен, само 1 с.л. съдържа над 100 калории. Добавените консерванти и сол правят маргарина една от най-вредните храни, които можете да ядете.

Палачинки от микс. Палачинките са вкусни и всеки ги обича. Но те трябва да са домашно направени, а не от миксовете за палачинки, които се продават. Този микс е богат на трансмазнини, които са вредни на сърцето, също така има големи количества консерванти, които могат да предизвикат проблеми със стомаха и дори язва. Палачинковия микс е богат и на сол, което го прави вреден за вас и е препоръчително да си правите сами палачинките.

Подсладители. Повечето бонбони, сладки, торти, понички и други сладки изкушения съдържат подсладители. Тези подсладители увеличават двойно вероятността от напълняване, а също така дисбалансират нивата на захарта в кръвта, което води до отпадналост и липса на апетит. Освен това тези подсладители могат да навредят и на бъбреците ви.

Доматен сос в консерва. Всеки знае, че храните в консерва не са здравословни. Една от най-често използваните храни в консерва е доматения сос. Той се използва широко при готвенето, защото е по-лесно, само се отваря консервата и се добавя към ястието. Тези консерви са богати на консерванти, които държат храната да не се разваля, но вредят сериозно на вашето здраве. Консервираните храни увеличават вероятността от ракови заболявания.

Глазура. Всеки я обича, все пак е основна част от сладкишите, които толкова много обичаме. Но тази глазура е смесица от трансмазнини, царевичен сироп, консерванти, оцветители и подсладители, които са бомба със закъснител за нашето здраве. Тези съставки увеличават холестерола и увеличават вероятността за рак.

Пакетирани сандвичи. Сигурно често сте ги срещали по супермаркетите и бензиностанциите. Те са решение за хората, които работят много и се хранят на крак и нямат време да си приготвят храната. Но това не е правилното решение. Тези сандвичи не само съдържат консерванти и сол, но те съдържат и много мазнини и вредни колбаси и кашкавал, които увеличават холестерола и кръвното налягане и водят до напълняване.

Неорганични ягоди. Ягодите са много вкусни и полезни и са навярно любимия плод на много хора. Но неговия сезон е много кратък. Все пак можем да ги намерим по всяко време на годината, но те са пълни с пестициди и други карцерогенни съставки, които ги правят изключително опасни за нашето здраве.

Зелева салата. Не става въпрос за зелева салата, която си я правим вкъщи, а за тази, която купуваме готова от магазините и е в пластмасови кутийки. Тези кутийки съдържат вещества, които тровят храната и предизвикват рак, а до болка познатите оцветители и консерванти пречат да приемете полезните съставки на зелето и морковите

Пакетирани бисквити. Всеки обича да ги взема, те са пакетирани, вкусни и лесни за съхранение. Освен това единственото усилие да се сдобиете с тях е да отидете до магазина. Но те са пълни с оцветители и овкусители, които влияят сериозно на вашето здраве. Трябва да четете хубаво етикетите, за да знаете дали сладките, които се каните да купите са полезни за здравето ви или не.


Вижте още: 5 храни, които ви карат да се чувствате уморени.

Вижте още: Да победим умората.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април