10 храни, които трябва да присъстват в менюто ви (II част)

10 храни, които трябва да присъстват в менюто ви (II част)

Най-важното

10. Говеждо месо. 1 порция  говеждо месо съдържа 163 калории. Хубаво е месото да присъства въввашето меню 2 или 3 пъти в седмицата. Говеждото е богато на аминокиселини, цинк, протеини и желязо.


9. Хляб. 1 филийка е равна на 70 калории. Не прекалявайте с хляба, яжте по 6-7 филийки на седмица. Той дава енергия на организма, която е краткотрайна.


8. Бадеми. 1/2 купа от вкусните ядки съдържа 82 калории. Можете да хапвате по 2-3 купи на седмица. Бадемите са богати на протеини, фибри и витамин Е. Те са идеалната храна за сърцето, храносмилателната система и кожата.


7. Йогурт. 1 купичка съдържа 154 калории. Хапвайте го по 1-2 пъти на ден. Йогуртът има всички положителни черти на прясното мляко, но съдържа и високи нива на калций, който е полезен за здравината на костите.


6. Спанак. 1 купа е равна на 7 калории. Хапвайте по 2-3 порции на седмица. Всички знаем Попай Моряка колко обича спанака и каква сила му дава. В действителност спанакът е много полезен. Спанакът съдържа фибри, калций и дневната доза на бета каротин.


5. Броколи. 1 купичка е равна на 31 калории. 2 порции броколи на седмица са препоръчителни. Този зеленчук е богат на желязо, калций, фибри и витамин Ц.


4. Домати. 1 домат е равен на 83 калории. Хубаво е да присъства 4-5 пъти в седмичното ви меню.


3. Овесена каша. Тя съдържа 300 калории на 1 порция. Овесената каша може да присъства в менюто ви 2-3 пъти в седмицата. Освен че зарежда тялото ви с енергия, овесената каша се бори със затлъстяването на организма и със сърдечните болести.


2. Боровинки. 1/2 купа е равна на 41 калории. 2-3 пъти в седмица можете да се глезите с вкусния плод. Боровинките съдържат най-високите нива на витамини и фибри сред всичките плодове.


1. Сьомга. 1 порция е равна на 134 калории. 3-4 пъти в сецмицата е полезно да присъства в менюто ви. Тя е богата на омега-3 и помага за намаляването на риска от сърдечни болести и подобрява вашата памет.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април