Циганско фитнес лято

На открито
Циганско фитнес лято

След като спасихме себе си и вас от есенна депресия, можем с чиста съвест да се порадваме на последните оставащи дни на лятото. И разбира се – да ги използваме по предназначение, като се посветим на любими фитнес дейности на открито.

В случай, че ви липсват добри спортни идеи, нека ви подхвърлим няколко от нашите:

Плуване

Перфектно време за плаж. Това обещаха сините птици вчера и имате пълното право да им се доверите. Така че, навличайте банския костюм, плувките, шнорхела и скачайте в морето. Добрата новина е, че към края на септември част от плувните басейни, иначе препълнени през отпускарския сезон от шумни гларуси и чайки, доволно опустяват. В същото време, водата им е достатъчно топла за още мокри приключения.

Припомняме ви, че плуването е чудесна тренировка за цялото тяло. Освен това е физическа дейност, която не натоварва ставите.

Кану, каяк

Септември е все още прилично подходящ месец и за самостоятелни или групови разходки с лодка, в бързи или спокойни води. Освен че са забавни, и двата спорта упражняват мускулите на горната част на тялото. Развиват координацията, балансовите умения и подаряват умерена доза адреналин.

Още нещо - уверили сме се, че кану и каяк преживяванията имат крайно отпускащ и антистрес ефект. Забавлявайте се по време на живописното си пътуване.

Тенис на маса

Тъжно или не, зимата ще затрупа със сняг основното ви приспособление за игра в този спорт - масата. Хубавото е, че преди да се случи това, може да я използвате още няколко месеца, при това – активно.

Защото става въпрос за едно наистина страхотно занимание, което развива куп физически качества, между които координация, бързина и ловкост.

Да добавим още, че е забавна, интригуваща и социална физическа дейност. Тоест, със сигурност ще окаже положително влияние и върху емоционалното ви състояние.

Като оставим настрана тези три инициативи, септември е много подходящ още и за скално катерене, хайкинг, парапланеризъм, сърф... и много други. Виждате, че краят на лятото в никакъв случай не би трябвало да се възприема като край на физическата ви подготовка.

Просто е удобен момент да поспортувате активно още малко на открито. И не се притеснявайте, защото през есента и зимата също ще има много хубави, слънчеви дни, които ще ви позволят да изкарате тренировката си навън.

Така че... забавлявайте се! Няма да ви е за последно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май