Функционална сила другия път

Питайте всеки по-възрастен селянин
Функционална сила другия път

Все още никой не може да каже дали това е мит или реалност, но съществува едно схващане, че около 40-тата си годишнина хората се сдобиват с онова умение, което наричаме "старческа сила". Независимо дали е резултат от дългогодишната физическа борба с живота или е въпрос на натрупване на достатъчно опит, който ни помага да бъдем по-ефикасни и да употребяваме мускулите си по един по-умен начин, не можем да не се съгласим, че има нещо такова.

Ако ли пък остаряването се случва под акомпанимента на усърден кърски труд, тогава въпросният физически капацитет наистина може да засенчи постигнатото от много млади, надъхани, редовно трениращи и ревностно суплементиращи ентусиасти. Ще подкрепя думите си с една снимка, която вчера ми изскочи от няколко различни места във фейсбук, независимо че "новината" е сравнително стара.

Вижте я добре - една възрастна жена, мъкнеща две огромни кошници с дини пред очите на три яки момчета. Действието се развива през лятото на тази година в една затънтена китайска провинция, където се провежда състезанието The World's Strongest Man. Част от участниците взимат участие в събирането на дини и демонстрират способностите си, понасяйки кошници, всяка от които тежи над 50 килограма.

В този момент на бостана се появява селска жена на средна възраст, която носи същия товар, без да изглежда притеснена по какъвто и да било начин от този факт. Даже успява да проговори на яките момчета: "Това е нищо, правим го през цялото време".

А вие колко бутате от лежанка?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май