Фитнес съвети от Бруклин Декър

Простички, но вълшебни
Фитнес съвети от Бруклин Декър

Пролетта е зад ъгъла на следващия месец и май вече е време да погрижите за фигурата си. Смятаме, че тази супер звезда може много да ви помогне да постигнете фитнес целите си.

Коя е тя?

Винаги сме харесвали Бруклин Декър. Американският топмодел, който вече няколко пъти спечели симпатиите на сп. "Esquire" и безспорно е любимката на сп. "Sports Illustrated", наскоро реализира и своята първа роля в киното с лентата "Жена на заем".

Въпреки че току що напусна снимачната площадка, Декър вече е готова да се посвети на тренировъчната си програма. Като всяка модерна жена и въпреки натоварения си график, тя успява да намира време за упражнения и спазва здравословен хранителен режим.

Ето няколко от простичките, но полезни съвети на Декър:

Комбинирайте кардио и упрaжнения с тежести

Бруклин препоръчва тази комбинация на всички, които имат стремеж да влязат в добра форма до началото на лятото: "Интензивното кардио може да бъде страхотно забавление, ако го гарнирате с енергична музика и сменяте фокуса непрекъснато", твърди тя.

"Важно е обаче да балансирате двете сесии и да ги разнообразявате. Постепенно ще забележите как тялото ви започва да прогресира", допълва красавицата.

Любимото кардио упражнение на Декър: Много е лесно! Не ви е нужна екипировка, а само пространство, за да го изпълните.

Застанете в изправен стоеж и със събрани крака. Дръжте ръцете, сгънати в лактите и близо до тялото. С подскок прехвърлете тежестта от единия към другия крак, като вдигате свободния крак високо, така че с коляно почти да докосвате гърдите си. Усуквайте ръцете за още по-голям ефект. Скочете така няколко пъти.

Като бонус-допълнение добавете кратка сесия с въображаемо въже. Направете три серии от по няколко повторения.

Не забравяйте за храната

Бруклин е открила своята фитнес истина и вярва, че хранителният режим е по-важният фактор в отслабването.

"Може да тренирате цял ден, но ако се тъпчете с "лоши" храни, никога няма да видите истинските резултати. Хубавото нещо на тренировките обаче е, че ви позволяват да се наслаждавате на парченце шоколад отвреме-навреме, без да изпитвате чувство на вина!", смята тя.

Подобрете живота на корема си

Най-добрата храна за плосък корем е тази, която не натоварва храносмилателната система, а обратното – благоприятства за прочистването на чревния тракт. Затова Декър ви съветва в менюто си да заложите на продукти с богато съдържание на фибри, пробиотици, както и да хапвате повече зеленчуци.

Самата Бруклин обича натуралното мляко и броколите. Последните възпрепястват неприятното подуване на корема и я карат да се чувства страхотно.

Поддържайте мотивацията си жива

Запомнете: никой не може да ви отнеме прекрасното усещане след интензивна сесия! "Представете си края на тренировката и това ще ви даде достатъчен стимул, за да я започнете", гарантира ви Декър.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май