Фитнес за пръстите на краката

За още по-щастливи крачета
Фитнес за пръстите на краката
inm

Правите упражнения за корем, за дупе, за ръце... 

Ама въобще не се сещате да работите с пръстите на краката си! А те, милите, също имат нужда да се поразкършват от време на време. Особено сега, когато няколко месеца ще ги държите в тежки и затворени обувки.

Плюс това, подвижните, гъвкави и силни пръсти ще са ви от полза, не се съмнявайте. Те ще се превърнат в стабилна основа за ходилата ви и ще ви помагат да пазите равновесие.

Та, тренирайте ги така:

  • В изправено положение (със здраво прилепнали към пода стъпала) разперете хубаво всички пръсти. Колкото повече, толкова повече. Е, не трябва да чувствате напрежение, де. Просто се опитайте да ги отделите колкото е възможно най-добре.
  • Сега опитайте да повдигнете от пода само кутрето на единия крайник максимално нагоре. Уф, че трудно, нали? Пробвайте и с големия пръст, а така като сте тръгнали – и с всички останали сладури подред. Не забравяйте да повтаряте процедурата и с другото стъпало, че да няма разсърдени. 

Е, стига им. Дори тази кратка тренировка ще ви бъде от полза. Препоръка: редовно масажирайте ходилата си (и пръстите!), за да са щастливи и винаги в добро настроение.

Ех, че хубаво, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април