Фитнес въдхновението днес: Рут Кобин

За една модерна, спортна и щастлива баба
Фитнес въдхновението днес: Рут Кобин

През септември тази година Рут Кобин навърши точно 100 години. Но въпреки достолепната си възраст, все още пътува по света, танцува и купонясва с приятели :)

Не се учудвайте, напълно възможно е. Благодарение на редовната си пилатес сесия и упражненията с тежести, столетницата се намира в наистина отлична, за възрастта си, физическа форма.

Видяхме желязната мацка за първи път в модния блог Advanced Style и просто не можахме да устоим на изкушението да ви запознаем с нея.

Мисия "неостаряване"

Рут започва да се занимава с пилатес преди повече от 10 години, а преди това дълго време е танцувала, макар и непрофесионално, и е спортувала различни други неща – от ски до тенис на корт. Така да се каже, през целия си живот се е старала да бъде физически  активна и резултатът от съзнателно направения й избор е налице.

Към днешна дата, мис Кобин посещава залата един път седмично, където използва най-вече т. нар. пилатес реформатор – специален уред, който много прилича на приспособление за мъчение :) Но, без намек за никакво насилие, служи главно за осъществяване на различни видове разтягания.

Рут споделя, че програмата на Джоузеф Пилатес й помогнала да се справи с редица здравословни проблеми и най-вече - с болката в кръста, с неправилната стойка, както и с лошата походка. За това, не без основание, я препоръчва горещо на всички, не само на хората на нейната възраст.

inm.comПрез останалото време чаровницата тренира вкъщи, където прави различни видове упражнения с малките си, симпатични, розови гирички.

Живее в подреден и светъл апартамент в Манхатън, Ню Йорк. И макар че има две страхотни дъщери и цяла торба с внуци и правнуци (общо 16), се грижи абсолютно сама за себе си. Нещо повече: редовно се вихри в кухнята и експериментира с приготвянето на разнообразни специалитети.

Със задоволство признава, че никога не е спазвала диети и през целия си живот е поддържала горе-долу едно и също тегло – около 50 килограма. В менюто й присъстват много плодове и зеленчуци, както й риба и пилешко месо. Хапва три пъти на ден, по малко.

Шегува се, че е имала късмета да бъде силно алергична към ядки, а понеже в повечето сладкиши има такива, няма как да й се случи да прекали със сладкото. Но все пак много обича сладолед!

Keep walking*

Съветът й към всички хора е да бъдат физически активни. "Ако не спортувате редовно, поне ходете повече. Или пък пробвайте упражнения за разтягане, защото са много полезни.

Ако можете да се движите, значи можете и да тренирате!", убедена е желязната баба. 

Страхотна е, нали?

*Keep walking - "продължавай да вървиш" в буквален превод от английски език 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 03.11.2011 | 16:34
    Браво! Доста вдъхновяващ пример давате.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май