Фитнес вдъхновението днес: Наоми Кутин

Тя е само на 10 годинки, но пък кляка с почти 100 килограма
Фитнес вдъхновението днес: Наоми Кутин

Равенството между половете е страхотно, защото благодарение на него понятието "мъжки спорт" отдавна не съществува. Редовно ставаме свидетели на невероятни атлетически постижения от страна на дамите, включително и в "брутални" дисциплини като олимпийското вдигане на тежести и силовия трибой. Ето защо за никого не е изненадващ фактът, че в началото на тази година беше счупен световният рекорд по клек за жени в категория до 44 кг.

Изненадващото в случая е това, че новата рекордьорка е едва 10-годишна и теглото й е над два пъти по-малко от това на щангата, с която е клекнала. На 22 януари 2012 г. 42-килограмовата Наоми Кутин кляка с 97,5 килограма на гърба си и по този начин отнема първенството на една дама, която е с 34 години по-възрастна от нея.

Naomi "Supergirl" Kutin

Първото нещо, което се запитахме, беше какво може да привлече една невръстна девойка към състезанията по силов трибой. Самата тя твърди, че децата около нея винаги са правели разни работи, на които тя не е била способна, и това я е мотивирало да се стреми към постигането на нещо наистина необикновено. Никак не е неочаквано обаче, че баща й, Ед Кутин, също е силов трибоец с над 30-годишна кариера зад гърба си.

Той споделя, че първият спорт на малката Наоми е карате, в което тя проявява отлични атлетически заложби – скача високо, тича бързо, прави лицеви опори с лекота. Ето защо Ед решава, че малката има потенциал за трибоя и й предлага да опита. Тя приема с детски ентусиазъм и останалото, както се казва, е история...

Днес Наоми Кутин е особено горда с това, че поставя рекорди и още повече – че е по-силна от всеки неин връстник и няма момче, което да й се противопостави в училищните спортове. За нас остава единствено да се надяваме, че нейната слава не е плод на болните амбиции на родителите, защото историята познава не един и два подобни случая. Колкото и да са вдъхновяващи хлапета като нея, като украинката Варвара Акулова и румънеца Джулиано Строе, нещо в погледа им навежда на мисълта за едно преждевременно "порастване", за което те не се са били съвсем готови...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май