Фитнес вдъхновението днес: Зоуи Копловиц

Една смела жена
Фитнес вдъхновението днес: Зоуи Копловиц

Най-важното

Зоуи е автор на автобиографичния роман "The Winning Spirit—Life Lessons Learned In Last Place". Редовен лектор е на различни конференции, както и абсолютна медийна звезда. Редовно участва в телевизионни предавания и дискусии.

Докато ние все още събираме смелост да се включим в маратон, американката Зоуи Копловиц за 23 пореден път взе участие в провеждания всяка година New York City Marathon. 

Защо Зоуи трябва да бъде днешното ни вдъхновение ли?

Ами, първо, защото става дума за най-големия маратон в света, с маршрут от 42,195 километра. Само за информация, той минава през общо пет административни области на Ню Йорк, като теренът е доста разнообразен, с много спускания и изкачвания.

Ежегодно, в спортното събитие се включват страшно много ентусиасти и, както може да се досетите сами, не всички успяват да го завършат с успех. Героинята на днешния материал обаче е от отбора на шампионите :)

Е, да, Зоуи е последната, която пресича финиш линията, но, забележете как - на патерици! Това тя прави за време от 36 часа и 20 минути, тоест – почти ден след приключване на официалното състезание.

Реализираният от нея резултат може да ви звучи като абсолютен провал, но си е чиста проява на героизъм. Защото въпреки че страда от множествена склероза и от диабет, борбената атлетка продължава да практикува любимия си спорт.

"Не е важно за колко време ще финиширам, а, че ще го направя, при това – от сърце", коментира след края на състезанието Кополовиц.

Честно ли? Ужасно й се възхищаваме - на смелостта, на енергията, на вътрешния пламък... Защото, сигурни сме, малко хора могат да бъдат като нея.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май