Фитнес в банята

Ето няколко лесни упражнения, които може да изпълнявате по време на сутрешния си тоалет
Фитнес в банята

Започваме с уговорката, че практикуването на високо интензивно кардио в най-мокрото помещение в дома никак не е безопасно начинание :) Всъщност, тук движенията трябва да са контролирани, бавни и обмислени, за да не доведат до неприятни контузии.

От друга страна, сутрешният тоалет е чудесен повод да избягате от много удобното и многократно ползвано оправдание "нямам време за упражнения". Нямате – друг път.

Вижте тези няколко идеи за фитнес в банята. Смятаме, че те ще допринесат за хубавата ви фигура. Особено ако ги правите поне три пъти седмично.

Най-напред събудете тялото си с повдигане на краката встрани, още докато почиствате зъбите си. Направете няколко повторения с единия, после – с другия крайник.

Не ги вдигайте нито твърде високо, нито твърде бързо, а спазвайте умерено темпо. Така хем ще измиете зъбите си добре, хем ще стегнете мускулите на бедрата. Освен това ще упражните и балансовите си умения.

Продължете тоалета си с 20 лицеви опори на стена. В случай, че са ви прекалено елементарни и имате нужда да увеличите интензитета, пробвайте да ги изпълнявате само с една ръка.

Обаче, съобразете се с мястото, на което се намирате. Винаги трябва да чувствате сигурност в изпълнението на движението.

Докато сресвате косата си, ритмично и леко започнете да се повдигате на пръстите на краката си. Упражнението е много добро за оформяне на солеуса - мускулът, който се намира в прасеца.

Ако сте любопитни да научите повече за въпросния смелчага и приятелите му, предлагаме ви да се върнете тук! Иначе преследвайте максимално много повторения от въпросното движение.

А сега смело повдигнете единия крак назад. За опора ползвайте мивката в банята - хванете се за ръба й и избутайте крайника си хубаво назад. Не забравяйте през това време да напрягате седалищните мускули. Изпълнете максимално много повторения. Направете същото и с другия крайник.

Накрая, оглеждайки сутрешната си муцунка в огледалото, клекнете няколко пъти. Припомнете си правилната техника за изпълнение на клек тук

Е, това е. Ако и на вас ви дойдоха хубави хрумвания за фитнес в банята, чувствайте се свободни да ги споделите като коментар под статията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май