Упражнения за двойната брадичка и двойна гуша

Редовното упражняване на мускулите на лицето и шията увеличава напрежението в тях и ги стяга
Упражнения за двойната брадичка и двойна гуша
1. Представете си, че имате закачена за брадата голяма тежест, която трябва да повдигнете. Повдигайте бавно брадата и навеждайте главата назад, като напрягате всички мускули на шията. Повторете 5 пъти.

2. Изправете главата. Изплезете езика и се стремете да достигнете с него носа. Правете същевременно с езика змиевидни движения. Отпуснете се и приберете езика. Повторете 5 пъти.

3. Затворете устата. Стиснете здраво кътните зъби, като същевременно притиснете силно върхът на езика към вътрешната страна на резците. Отпуснете. Повторете 5 пъти.
4. Прозявайтс се често, бавно и с наслаждение. Това е чудесно упражнение за цялото лице. Не забравяйте обаче да поставите пръстите на челото, за да го предпазите от образуване на бръчки.

5.Легнете на земята по гръб, с ръце до тялото, повдигнете главата нагоре и задръжте за три секунди. Не отпускайте главата до пода, а задръжте на около два сантиметра над него. Направете петнадесет пъти и се изправете.

6. Легнете на една страна и бавно отпускайте глава към възглавницата и обратно, докато почувствате разтягане. След това се обърнете и на другата страна и направете същото. Правете по четири пъти на страна по десет повторения.

Редовното упражняване на мускулите на лицето и шията увеличава напрежението в тях и ги стяга, подобрява еластичността на кожата, в резултат на което плитките бръчици изчезват, а дълбоките се изглаждат значително. Кожата добива свеж розов тен.

 

ключови думи:
гуша упражнения шия

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април