Упражнението, което ще ви хареса

И ще ви позволи да поработите върху няколко мускулни групи едновременно
Упражнението, което ще ви хареса

Сега като се замислим, движението, с което ще ви запознаем в следващите редове, може би ще допадне повече на дамите измежду вас. Но кой знае... може и мачовците да му дадат положителна оценка. При всички положения, то ще позволи на всеки да натовари прилично мускулите на корема, дупето, раменете и гърба.

Затова не се колебайте, ами дайте да го направим заедно!

- Заставаме на четири "лапи". Сега изпъваме лявата страна настрани, с длан, обърната към тавана, както е показано на снимката. Въпросната ротация може да ви се стори сложна, но, спокойно, ще се справите с нея.

- Едновременно с ръката обаче, ще повдигнем и десния крак на няколко сантиметра от пода, свит в коляното. Сега в ритъм ще започнем да пружинираме с двата вдигнати крайника нагоре към тавана и надолу към пода, а с всяко пружиниране ще извиваме леко гърба.

1098408Fitwell.bg (колаж)

Ще се опитаме да се преборим за общо 40 повторения (пружинирания). След това, без да почиваме, ще повторим същото и на другата страна. Готово! 

Не ви препоръчваме да се мъчите с нас обаче в случай, че страдате от болки в кръста или в гърба, защото упражнението няма да облекчи състоянието ви, даже напротив. Ако всичко е наред и нямате проблеми, можете да си го изпълнявате спокойно, а ако сте редовни в практикуването му, бързо ще усетите многобройните му ползи за тялото.

Ами, действайте. Ние сме с вас винаги и на 100%.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април