Упражнението, което ще ви помогне да заздравите тялото си

Упражнението, което ще ви помогне да заздравите тялото си

Продължаваме с представянето на различни упражнения, които ще ви помогнат да подобрите представянето си на тренировка. Днес упражнението, което ще ви представя е подскок-лицева опора. Това е едно от трудите упражнения, които ще ви помогнат да стегнете цялото си тяло и ви помага да изгорите повече калории.

Според повечето фитнес инструктори, това упражнение помага много на бягането, като упражнението подпомага да заздравите краката, които активно участват в бягането и ръцете, които пасивно участват и подпомагат движението ви. Освен това упражнението ще ви помогне да подобрите гъвкавината на тялото си, като това също ще ви помогне в бягането.
1391807healthyceleb.com
Как се прави упражнението? Както сте прави, трябва да клекнете, после да паднете в поза за лицева опора, да направите лицевата опора после отново да клекнете и накрая да скочите на горе. Това е 1 повторение. Сами виждате, колкото много движения трябва да направите, за това 1 повторение.

Ето няколко тренировки, в които можете да използвате това упражнение:

- като загрявка. Преди да започнете да бягате направете 10-12 повторения на това упражнение. То ще ви помогне да загреете ръцете и краката си и ще направите и гъвкавината, която ви е необходима за едно добро бягане.

- като интервална тренировка. Можете да направите интервална тренировка, с която можете да изгорите много калории и да свалите ненужните мазнини. Направете 60 секунди от упражнението, последвани от 30 секундна почивка и така 5-6 пъти.

- като силова тренировка. Можете да направите суперсерия от това упражнение. Направете 3 серии от подкок-лицевата опора до отказване.

Ето и видео, което ще ви покаже нагледно как трябва да се прави това упражнение.

Вижте още: Тайните на упражнението клек-подскок.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май