Тялото ви има нужда от това упражнение

Ще активирате много мускулни групи и ще изразходите енергия
Тялото ви има нужда от това упражнение
inm

Личи ви отвсякъде: не ви свърта на едно място :) Приемете един съвет: вместо да се чудите каква пакост да сторите, по-добре изпълнете заедно с нас следващото хубаво упражнение. То е от онези, които имат за цел да натоварят прилично мускулите на цялото тяло и да изморят практикуващия ги качествено.

Та, навихте се, значи. Тогава да се захващаме: 

- Най-напред, ще застанем на колене върху удобна постелка. После ще опънем пред гърдите малка хавлиена кърпа, като я държим здраво за двата края. Хубаво е преди това обаче да я усучем, защото така ще създадем повече съпротивление, каквато всъщност е идеята. Гърбът трябва да е максимално изправен.

1103997Fitwell.bg (колаж)

- Сега бавно ще изпънем ръцете над главата, след което ще ги свием в лактите и ще свалим кърпата зад тила, както е показано на снимката.

1103993Fitwell.bg (колаж)

1103994Fitwell.bg (колаж)

- Отново ще изпънем ръцете над главата и после ще се наведем напред, поставяйки дланите на пода. Така да се каже, ще застанем на "четири лапи". Хей, не трябва да пускаме кърпата, а, напротив, да продължаваме да осъществяваме съпротивление с нея! Едновременно с това, ще повдигнем и изпънем свития в коляното десен крак колкото е възможно по-високо към тавана. После ще го свалим отново на земята и ще се върнем в стартова позиция. Това е едно повторение. Имайки предвид енергията, с която разполагате, вероятно ще можете да изпълните общо 40, а след това да извършите цялата процедура и с другия крак, нали?

1103996Fitwell.bg (колаж)

1103995Fitwell.bg (колаж)

1103998Fitwell.bg (колаж)

Упражнението изглежда елементарно, но съвсем не е леко предизвикателство, да ви кажем честно. То ще натовари мускулите на раменете, гърба, ръцете, корема и дупето. Звучи като пълен комплект от цели :)

Така че действайте и не забравяйте, че и малкото, което правите за здравето и за фигурата си, се брои за нещо. Важното обаче е да го правите редовно и да сте постоянни. С повече търпение и с щипка желание много скоро ще започнете да виждате резултатите, към които се стремите. А и никога няма да ви е скучно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април