Трябват ви здрави глезени

Ето ви един от вариантите за постигането им
Трябват ви здрави глезени

Независимо дали бягате, скачате, танцувате или си изкарвате прехраната със седене зад бюро и тичане след градския транспорт на висок ток, вие имате нужда от мобилни и едновременно с това достатъчно устойчиви на контузии глезени.

В дисциплините, които изучават човешкото движение, тази устойчивост се нарича "динамична стабилност". Противоречиво на пръв поглед, понятието служи да дефинира способността на ставата (в нашия случай глезена) на запази равновесие в отговор на смущения от външен характер. Или с други думи - умението му да съхрани определена (безопасна) позиция в условията на движение. Това умение зависи от неща като като стегнатост и здравина на мускулите и сухожилията, но и от невромоторни механизми като рефлекси и волеви контрол.

Упражнението, което ще ви покажем след малко, служи да подобри всички горепосочени качества и освен това разполага с потенциала да ви докара сериозна доза смях първите няколко пъти. Защото, дайте да си го признаем, изглежда нелепо за хора на вашата възраст. Стига да не сте на 12... 

За демонстрацията трябва да благодарим на Джил Милър, която е създател на системата Yoga Tune Up и определено има какво още да ви покаже в YouTube канала си. На нас можете да благодарите във facebook, ако смятате, че този материал си е заслужавал отделеното време.

Още добро можете да направите на глезените си, прочитайки:

Мобилизирайте глезените!

Азбучна тренировка

Баланс за вас

(М)Истерията на високия ток

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май