Тренировката на: Стейси Киблър 3

Гаджето на Джордж Клуни и най-ефективните упражнения, които прави
Тренировката на: Стейси Киблър 3

Стейси Киблър се извисява на точно 179 сантиметра, голяма част от които принадлежат на атлетичните й крака. Бившата кечистка определено знае как да поддържа отличната си физическа форма (и визия!), а в това начинание й помага и личната й треньорка Джулиет Каска.

Госпожица Киблър демонстрира универсалната си 18-минутна програма в последния брой на списание SELF, а ние ви представяме последната част от нея:

Упражнение 7

Застанете прави, застъпвайки ластично въже с десния си крак, докато с лявата си ръка опъвате единия му край.

Протегнете дясната ръка нагоре. Левия крак опънете бавно назад, като заедно с това навеждайте торса напред, докато протегнатите крайници са в една права линия.

SELF

Опънете лявата ръка към прилежащия крак – това е изходната позиция за движение. След това сгънете ръката в лакътя, но без да я движите в рамото. Върнете в стартово положение и направете 20 повторения.

Упражнение 8

Застанете пред стълби или степер с височина 15-20 см и сложете ръце на кръста. Пристъпвайте към по-високата стълба първо с единия, после с другия крак. Целта е да стъпвате на пръсти на високото стъпало.

SELF

Изпълнявайте движението в продължение на 2 минути.

Упражнение 9

SELFЗакрепете ластичното въже около колона или тръба на височина 90-100 см от повърхността. Легнете върху постелка с глава, обърната към точката на опъване, и хванете по един от краищата на въжето с всяка ръка.

Сгънете краката в коленете, така че последните да са над таза, и протегнете ръцете нагоре, над главата. Това е изходната ви позиция.

Повдигнете раменете от пода, напрягайки корема, като заедно с това опънете десния крак напред, а ръцете свалете покрай тялото, но без да докосвате повърхността (както на снимката). След това върнете в стартово положение и изпълнете с другия крак. Това е едно повторение.

Направете общо 20, след което се отпуснете назад за максимум минута и направете още 20 повторения.

Всеки комплекс от 3 упражнения (първия вижте тук, втория – тук) може да се изпълнява отделно като кръгова тренировка – движенията се изпълняват, след което това се повтаря още 2-3 пъти. Освен това всички движения могат да се правят наведнъж, поне 3 пъти седмично.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април