Тренировката на: Ел Макферсън

Тялото изглежда зашеметяващо в светлините на прожекторите вече 30 години
Тренировката на: Ел Макферсън

Ел Макферсън не се нуждае от представяне – тя е част от поколението на супермоделите, заедно с Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън, Синди Крауфорд, Кейт Мос и Наоми Кембъл, и тази година се навършват 3 десетилетия от началото на кариерата й. Известна е още като Тялото и прякорът, даден й още през 1989 г, е нейна запазена марка в цял свят.

Пропуснахме да отбележим, че дългокраката австралийка скоро стана на 48, но това никак не й личи – изглежда наистина зашеметяващо. И продължава да работи с тялото и лицето си – представя собствения си бранд за бельо и линията си козметика, при това изключително успешно.

justjared

Неслучайно Ел е и на последната корица на американското Fitness Magazine майският брой е юбилеен и бележи 20-годишнината на изданието. От списанието съвсем правилно са решили, че ослепителната блондинка е идеалното вдъхновение за специалния брой. А ние ще ви разкрием малко повече подробности около физическата активност на Тялото:

Тренировката

Макферсън винаги е била атлетична и това се дължи до голяма степен на факта, че спортува какво ли не още от малка. Изключителната й физика никога не е била обект на противоречиви оценки дори в хищен бранш като модния, напротив. През 90-те години на миналия век, че и до днес, австралийката е символ на женственост и е посочвана неведнъж като пример за здравословна визия сред моделите.

Разбира се, тренировките на Ел доста са се променили с годините. Признава, че на 20 години е влагала далеч по-малко мисъл и усилия в движението, отколкото сега. "Съвсем спокойно приемам остаряването, няма драми", смее се тя. И продължава: "Сега обаче приоритетите ми не са свързани с това дали изглеждам в добра форма, а дали съм здрава. Това е най-важното. А и здравите хора винаги са красиви!".

Макферсън заявява, че се старае да бъде физически активна поне по един час всеки ден. В това включва различни занимания, според ситуацията – кара ски през зимата, през лятото плува и се гмурка, кара сърф.

Винаги носи със себе си чифт обувки за бягане и плейър с любимата си музика и нарича тичането "медитация в движение". "Бягането може да се практикува навсякъде – както навън, така и вътре, на пътека, и е отличен начин за поддържане не само на тялото, но и на ума", пояснява австралийката.

justjared

Често папараци я снимат и на колело, в компанията на синовете й. Освен това язди, играе тенис, посещава класове по спининг и т.н, и т.н.

Не пропуска и тренировките с тежести, а в това вече 15 години й помага личният й треньор Джеймс Дюиган. Той споделя, че с Ел се работи лесно, но и тя е съгласна с неговия подход – не се оплаква, когато тежестите или повторенията се увеличават и изпълнява стриктно препоръките му.

justjared

След всичко, казано дотук, можем да обобщим, че австралийката е открила своята рецепта за здраве и красота, напук на възрастта. И това заслужава искрените ни адмирации :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май