Тренировката на: Дженифър Лопес

Латино звездата демонстрира отлична форма в София, която е резултат от сериозна подготовка
Тренировката на: Дженифър Лопес

На първия си концерт у нас 43-годишната Дженифър Лопес демонстрира не само изключително сценично присъствие, но и перфектна физическа форма. Латино красавицата показа завидна издръжливост и неизчерпаема енергия в рамките на 90 минути, с които доведе до състояние на силно изчервяване купища девойки ;)

Джей Ло започна световното си турне Dance Again през юни тази година и оттогава почти не се спира. А ние се поинтересувахме как успява да поддържа това темпо...

Тренировката

6c9b4449-749a-9097-3051-cac7d31e1a77Fitwell.bgНа сцената на "Арена Армеец"Ослепителната поп изпълнителка е сред най-влиятелните дами от южноамерикански произход в света и това не е случайно. Лопес винаги демонстрира самочувствие и не се впечалява от критиките за някои особено женствени части от тялото си ;) Неведнъж признава, че се харесва такава, каквато е.

Това съвсем не означава, че разчита на добри гени и вълшебства. Напротив. Известно е, че звездата работи с различни треньори, взависимост от целите, които си поставя.

В продължение на 10-ина години латино дивата се доверяваше на Гунар Петерсон. За него се твърди, че е невероятно строг, но в същото време умее да мотивира и най-капризните си клиенти.

Тази пролет Петерсон сподели със списание Shape, че в тренировките с Лопес задължително използва тежести. Според него, те са ключови за постигането на силни и тонизирани мускули. За долната част на тялото залага на базови упражнения като клекове и напади в разнообразни варианти.

711557justjaredКонцерт в Лондон през октомври

Джей Ло се консултира и с друг популярен експерт – Кати Келър, която освен фитнес инструктор, е и сертифициран диетолог. Келър се грижи най-вече за кардио заниманията на латино дивата и казва, че клиентката й прави аеробни сесии 6 дни в седмицата. Разнообразието в тях е задължително – включват пътека, елиптикал, велоергометър, степер, а продължителността на всяка сесия варира от 20 до 60 минути.

Подготовката за настоящето световно турне на Дженифър обаче със сигурност е била доста интензивна, тъй като звездата беше извън прожекторите почти 5 години и трябваше да поработи сериозно върху издръжливостта си.

0959bb62-6e4a-a957-59b9-47c80812d869Fitwell.bgВ София, ноември 2012 г.В последното си интервю за септемврийския брой на списание InStyle, певицата сподели, че напоследък следва тренировъчния метод на Трейси Андерсън. Лопес работи с един от най-популярните инструктори, обучени от Андерсън – Отъм Фладмо.

Програмата й включва изолирани движения за отделните мускулни групи – ръце, крака, гръб, гърди, корем. Задължително използва тежести, но по-леки, за да не претоварва мускулите и да не намалява издръжливостта на тялото.

Разбира се, основна част от подготовката й са танците. Хореографията на концертите й е доста сложна и продължителна, а и Джей Ло е в постоянно движение на сцената, както се видя и в София. Според близки до нея, това изисква по 2-3 часа интензивни репетиции дневно, както и съвършена релаксираща програма. Последната включва техники на дишане, пози от йога и много разтягане.

Още снимки на Джей Ло вижте в галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май