Тежък планк от Русия с любов

За големи и силни мъже
Тежък планк от Русия с любов

Ще започнем тази статия с две имена. Владислав Ригерт и Дмитрий Клоков. Едно или повече от тях може да ви говорят много, но по-вероятно е да не ви навяват и най-бегли асоциации. За да не ви губим времето, просто ще ви ги представим като двама професионални тежкоатлети, свикнали да държат над главата си щанги, по-тежки от всичко, което ние някога ще отлепим от пода.

В следното видео те демонстрират едно упражнение, което, поради липсата на по-удачна база за сравнение, ще наречем планк. Или нещо, което прилича на планка по това, че ще укрепи пояса ви и ще предпази гърба ви от контузии, стига да сте внимателни и да не правите глупости.

Начинът на изпълнение е виден от клипа, но ако руският ви изневерява, нека поясним, че към неговия край Владислав казва, че вариантът с тежест (особено с 2х50 кг!) е за напреднали. Добър старт са няколко "серии" до 40 секунди. Ако издръжливостта ви позволява повече от минута, можете да започнете да добавяте съпротивление. Когато толкова големи и силни мъже говорят, ние обикновено мълчим...

https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април