Спортувай с мен

Или няколко физически дейности, в практикуването на които е хубаво да си имате другарче
Спортувай с мен

Сигурно ще се съгласите с нас, че споделената тренировка е по-приятна, по-забавна, а понякога – и по-продуктивна. Много често доброто представяне на фитнес партньора може да мотивира другия да подобри собствените си постижения в тренирането, както и да регистрира нови. И не само.

Понякога всеки от нас се нуждае да има до себе някого, на когото да прехвърля спортния си устрем и увлечението си по здравословния и активен начин на живот ;)

В този ред на мисли, ето няколко спортни приключения, на които е почти задължително да се посветите в компанията на добри другари:

Скално катерене

Въпреки че може да се практикува и в соло вариант, то е преживяване, което активира най-вече отборния дух. Партньорът тук е необходим във всяко едно отношение: за морална подкрепа, за допълнителна сигурност (за да държи обезопасителните въжета), за верен навигатор по пътя към върха.

Така че не се колебайте и бързо си намерете другарче за катерене. Безспорно имате нужда от такова, особено ако сте начинаещи.

Колоездене

Не, че не може да въртите педалите и сами, де. Но е съвсем друго да велосипедираш в екип. Всъщност, съвместното придвижване на две колела е добра идея най-вече, когато става въпрос за дълъг велопреход. Защото заедно с приятелите си ще успявате да организирате много по-успешно маршрута, почивките и т. н., с което ще правите веломероприятията си много по-интересни и най-важното – по-безопасни.

Хайкинг

Груповите разходки в планината са много по-забавни и вълнуващи от соловите приключения. Факт. Основният им плюс е, че предоставят уникалната възможност за социално общуване сред природата.

Разбира се, винаги, когато почувствате нужда, може да се отдавате и на самостоятелна хайкинг авантюра, с цел разнообразие на дейността и като лично предизвикателство.

Кросфит

Сравнително нов, този тренировъчен метод печели все по-голяма популярност сред спортуващите. Нещо повече - според различни специалисти, споделената кросфит сесия би могла да бъде много по-надъхваща и да подобри фитнес представянето на мнозина, защото активира спортния дух и волята.

Дали е така... преценете сами :) А във видеото по-долу вижте как преди време Сашо и Боян от любимия ни сайт sportuvai.bg се изправиха заедно пред едно кросфит предизвикателство :)

Е, хайде, открийте своето другарче за спорт и се възползвайте от него без никакви скрупули. Защото то ще направи същото с вас, не се съмнявайте... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април