Спортно вдъхновение: Ърнестин Шепърд

Още една спортна мадама... на 75
Спортно вдъхновение: Ърнестин Шепърд

Хей, приятели! В сряда възнамеряваме да ви срещнем с още една яка баба, пък дано личният ѝ пример ви вдъхнови да поспортувате. Нейното име е Ърнестин Шепърд и, подобно на тази дама, също присъства в книгата с рекордите на Гинес като най-възрастната състезаваща се културистка в света за 2011 година.

О, да! 75-годишната Ърнестин изглежда в удивително добра физическа форма и има пълното право да се гордее със себе си. Интересното е, че желязната лейди започва да се занимава с бодибилдинг чак когато е на 71. Виждате какъв е резултатът няколко години по-късно.

Всеки ден баба Шепърд става в ранни зори, за да пробяга минимум 16 километра сама или с приятели. В същото време, редовно тренира с тежести и се старае да е физически активна непрекъснато. Едновременно с това, води собствен фитнес курс в малка църква в Балтимор, който посещават главно възрастни хора. Целта ѝ е да помага на последователите си да се чувстват здрави и щастливи.

Всъщност, до 56-годишнината си Ърнестин няма съвсем никакъв интерес към спорта. Един ден обаче, заедно със сестра си, отива на пикник на плажа, по време на който двете се чувстват изключително неудобно в банските си костюми ;)  

Мотивирани да повдигнат самочувствието си, "момичетата" започват да спортуват и резултатите не закъсняват. След смъртта на сестра си, Шепърд продължава да тренира с още по-голям хъс – най-вече, за да преодолее тежката загуба... И така до днес.

Ами, няма какво повече да добавим :) Думите от нас, действията – от вас ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май