Спортно вдъхновение: Йохана Каас

Младежки дух в здраво тяло
Спортно вдъхновение: Йохана Каас

Ние сме фенове на 86-годишната германка. И то не, защото се превърна в масов хит с едно от съчетанията си през март тази година. Уважаваме я за онова, което излъчва докато спортува. Някои го наричат дух. А ние го наричаме вкус към живота. Защото вместо да се държи като възрастен човек, какъвто всъщност е, госпожа Каас продължава да поддържа и демонстрира добро настроение, жизненост и сила.

Надали има смисъл да ви обясняваме, че Йохана далеч не е първият човек, който се опитва да превъзмогне старостта. Можем само да се поклоним пред нея за това, че го прави не с козметични процедури, а благодарение на собствените си сили и воля. От 56 години тя се занимава активно със спортна гимнастика и заявява твърдо, че това я кара да се чувства млада.

Досега Каас е спечелила 11 медала от световни първенства за ветерани. И все пак казва, че се занимава със спорт не за наградите, а просто за удоволствие :) Склонни сме да вярваме, че за Йохана движението е мироглед, защото когато не е на успоредката или не прави съчетания на земя, дамата може да бъде забелязана да кара и велосипед.

Днес нашата героиня е сред най-възрастните атлети в света и продължава да печели отличия от турнири. А какво е правила тя преди да се захване с гимнастиката, ще попитате вие. Ами, била е състезателка по хандбал в националния отбор на Източна Германия. Вече със сигурност не си мислите, че се е захванала да спортува просто за да се "поддържа във форма", нали?

А сега нека се насладим на елегантните изпълненията на Каас. Те ни напомнят, че дори в напреднала възраст е още рано да се отказваме от играта, наречена живот.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май