Силова тренировка за бегачи

Силова тренировка за бегачи

Най-важното

Ако обичате да бягате, трябва да се грижите и за силата. Много хора пренебрегват фитнеса, а само се отдават на бягането, което не е правилно. За това е нужно да направите силова тренировка, дори и да сте атлети. Ето една перфектна тренировка за бегачи, която ще ви помогне да подобрите представянето си.

1. Напади и клекове на 1 крак. Те ще помогнат да разтегнете бедрата и задните части. Те се натоварват най-много при бягане. Когато те са силни се намалява вероятността от травми и схващания.

2. Застанете на 1 крак на нещо по-високо, а другия крак трябва да стои във въздуха. После свободния крак трябва да го опънете на пред. Хубаво е да го правите с тежести.

3. Т. Застанете на един крак, горната част на тялото трябва да е на пред, а задния крак изпънат на зад. По този начин тялото ви трябва да образува буквата Т. Това ще ви помогне не само да подобрите силата си, но и ще подобрите координацията си.

4. Сложете ластик на краката си. След това вдигайте колената си на горе.

5. Легнете на една страна и крака, който е отгоре трябва да се вдигне. После сменете страната и крака.

Ето и видео с подробно описание на упражненията.

Вижте още: Перфектната тренировка за крака.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
бягане сила фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април