Разнообрази клека

С подскоци :)
Разнообрази клека

Ставало е вече дума, че клекът е чудесно упражнение, което не просто е хубаво да се прави, а е задължително за онези, които преследват амбициозни фитнес цели. Редовното му практикуване обаче понякога има потенциал дяволски да доскучае, особено ако в цялата "игра" не са включени допълнителни тежести.

По този повод, днес държим да ви покажем един чуден метод, чрез който лесно бихте могли да разнообразите клека със собствено тегло. Просто е: вкарайте динамика в реализацията му. 

Ето как:

Заемете позиция за клек, но не бързайте да изпълнявате упражнението. Вместо това, без да свивате крайниците в коленете и без да променяте разкрача си, отскочете три пъти настрани с двата крака едновременно.

Движението трябва да се осъществява леко, почти като пружиниране, и с приземяване по-скоро върху предната част на ходилото - така, както подскачат понякога сурикатите, когато ги мързи : ) Едва след подскоците идва ред на клека.

Направете го, сменете посоката на подскачане и клекнете отново. Действайте по описания начин в продължение на минута, после починете няколко секунди и се преборете за още една серия.

1154522Fitwell.bg (колаж)

Имайте едно наум, че предложената динамика може да затрудни спазването на правилната техника. Затова фокусирайте цялото си внимание върху позицията на тялото си след осъществяване на подскоците.

Сигурни сме, че тази симпатична промяна в клек-рутината ви ще ви достави голямо удоволствие. Затова не се колебайте да я изпробвате в най-скоро време.

Желаем ви успех и безпроблемно напредване в клякането!

ключови думи:
клек подскок упражнение

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април