Раз-два-три! Снежен фитнес за най-малките

И за вас :)
Раз-два-три! Снежен фитнес за най-малките
inm

Най-важното

Не прекалявайте със снежните забавления все пак. Гледайте да ги спретвате по обяд, когато е най-слънчево и приятно. Имайте предвид още, че докато тичат и подскачат, хлапетата нямат нужда да бъдат навлечени с 100 ката дрехи. Обличайте калпазаните си добре, без да се престаравате. 

О, да! Децата обожават снега. За разлика от повечето възрастни, хлапетата не се плашат от студа навън и с най-огромно удоволствие биха заровили ръчички в пухкавите преспи. Затова, молим ви, не ги лишавайте от снежни игри от страх, че ще се разболеят. Обратното, организирайте сами следващото им зимно приключение.

Мислете за това, че децата ще поиграят на открито и ще изразходват солидна доза енергия. А вие ще получите чудесната възможност да изгорите няколко калории в плюс.

В тази връзка, нека ви припомним три чудесни идеи за белоснежни активности:

Игра на ангели

Наредете малчуганите в редица и ги накарайте да легнат в снега, за да оставят своя ангелски отпечатък върху него. Приканвайте ги да махат енергично с крака и с ръце, за да станат крилата им по-пернати и красиви.

Ей, ама какво чакате? Забавлявайте се заедно с мъниците си. Всъщност, мислете за ангела в снега като за покана да изпълните т. нар. скок-звезда :) Е, да, въпросното движение няма нищо общо с лежане и сериозно ще ви изпоти, но пък пак е свързано с размахване на крайници, един вид... 

Снежен човек

762013inmНаправете си конкурс за най-хубав такъв. Състезанието ще накара калпазаните ви да влагат повече усилия във въпросното занимание и ще активира творческия им потенциал.

Нещо повече, за час правене на снежен човек един възрастен индивид с умерена физическа активност би могъл да изгори средно около 280 калории. Поне това твърди популярен американски калкулатор за измерване на физическата активност.

По-важното обаче е, че докато работите със снега, вероятно ще се навеждате и ще клякате многократно – две чудни предизвикателства за тялото, които трябва да се научите да преодолявате правилно.

Бой със снежни топки

От мирните занимания бързо преминете към по-динамичните игри. Замерянето със сняг е чудесна активност – раздвижваща, весела и тонизираща. Направете нещата безопасни за хлапетата си обаче: не им позволявайте да се целят с ледени топки – такива се получават при прекалено оформяне и заглаждане в ръцете.

Е, вече имате план за действие, остава ви само да го реализирате в най-скоро време. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април