Празнично-тренировъчен мениджмънт на времето

Какво да правим, когато времето и енергията около празниците са оскъдни
Празнично-тренировъчен мениджмънт на времето

Ето, че Никулден мина почти безболезнено, но зад ъгъла вече се показва студентският празник, който със сигурност ще вземе своите жертви. В почти всички сфери на бизнеса кипи усилен труд – текат промоционални активности, предоговарят се условия с клиенти и доставчици, приключват се плановете и бюджетите за следващата година, правят се анализи на изминалата, довършват се един куп проекти и т.н., и т.н. Всичко това означава, че главите ни са, меко казано, гръмнали. Дори и за разлика от други хора да сме във вихъра на тренировъчната си мотивация, просто нямаме времето и силите да се движим пълноценно. Което често води до пълен отказ от тренировки, тъй като някои от нас се ръководят от принципа "Ако ще е гарга, да е рошава, но ако не е рошава, не я ща!".

Вижте сега, до края на годината остават има-няма 25 дни. В случай, че физическата ви активност до този момент е била адекватна, дори и да не си мръднете пръста през този период от време, едва ли ще се събудите затлъстели и безсилни на 1-ви януари. Но при всички положения е по-добре да не го правите. За целта обаче, ще трябва да се примирите с една гарга, чиито позаплешивял вид не бива да ви подвежда. Става дума за един прост тренировъчен метод, който не само ще ви позволи да вложите времето и енергията си във всички важни околопразнични задължения, но и току-виж ви помогнал да посрещнете 2012 година в малко по-добра форма.

Какво се изисква от вас за целта? Изберете си две базови, многоставни упражнения. Нека това са най-любимото и най-омразното ви движение. Най-любимото ще спомогне за поддържането на интереса и мотивацията ви. Най-омразното навярно е това, от което ще имате най-много полза, тъй като сигурно не го правите твърде често и следователно имате много резерви за развитие в съответната област. Задачата ви е до края на годината да си осигурите по 10 минути дневно в 6 дни от седмицата и да започнете да редувате двете упражнения. Схемата ви може да изглежда по следния начин:

  • Най-омразно упражнение: клек

  • Най-любимо упражнение: избутване на щанга от хоризонтален лег (т.е. "лежанка")

  • Понеделник, сряда и петък: клек

  • Вторник, четвъртък и събота: лежанка

  • Неделя: почивка

Не се притеснявайте за предварителното планиране на серии и повторения. Преценявайте всичко на момента. Ако ви се вдига тежко в серии от единични повторения, направете го. Но не се колебайте да намалите тежестта и да вдигнете бройката, ако сте в подходящото настроение. Просто изпълнете десетте си минути с активност и се ориентирайте към преследването на останалите си цели, независимо дали става дума за работа, домакинство, пазаруване на подаръци за близките, търчане по купони или планиране на засада за Дядо Коледа.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май