Понеделнишка тип-топ тренировка

Предлагаме ви 5 чудесни упражнения за корема с фитнес топка
Понеделнишка тип-топ тренировка
inm

Хей, фитуелчета, честит ви понеделник! Не се мръщете на новото начало, посрещнете го подобаващо, а именно – с тренировката, която сме ви подготвили в настоящия материал. Не се съмнявайте, че тя ще ви помогне да заредите "резервоарите" си с енергия, ще ви настрои положително и ще ви даде сили да се справите с всяко предстоящо предизвикателство. Но най-важното: ще ви позволи да натоварите качествено коремната мускулатура.

Хайде! Гмурнете се във видеото и внимателно изгледайте правилната техника на изпълнение на днешните пет много хубави упражнения:

Както виждате, за да пристъпите към реализация на сесията, първо трябва да си осигурите една фитнес топка.

При изпълнение на първото движение гледайте да не се отпускате твърде много назад върху топката, защото това ще причини излишна и натоварваща екстензия на гърба. През цялото време напрягайте мускулите на корема и на дупето, за да си осигурявате допълнителна стабилност. Повдигайте и усуквайте торса контролирано и с едно наум. Изпълнете 10-15 повторения на всяка страна.

Ясно, е, че второто предизвикателство представлява динамичен планк върху фитнес топка. Тук също е важно да стабилизирате позицията си, напрягайки мускулите на корема и на дупето. Поддържането на равновесие сега ще се превърне в трудна задача, но ще се справите с нея, сигурни сме. В никакъв случай не позволявайте на седалището си да увисва надолу, защото така има опасност да напрегнете излишно гърба. Направете отново 10-15 повторения за всеки крак.

Третото упражнение наистина ще "измъчи" пояса ви, но усилията си заслужават. Натискайте долната част на гърба в пода за опора и стягайте коремните мускули, разбира се. Преборете се за 10 повторения за всяка страна.

"Номер 4" също ще ви изтормози, но няма как. Тук внимавайте да не правите чупки в гърба и ползвайте петите за опора. Можете да направите упражнението още по-сложно, повдигайки едното или двете ходила от земята, вие решавате. Не забравяйте да дишате дълбоко през цялото време. Реализирайте 10 повторения за всяка страна.

Петото движение ще се отрази чудно върху косите ви коремни мускули, не се съмнявайте. Уверете се, че сте пренесли цялата тежест на тялото върху топката, нека разкрачът ви бъде широк, за да си осигурите допълнителна стабилност. Ако искате да увеличите трудността на упражнението, изпънете едната ръка, както е показано във видеото. Преборете се за още 10-15 повторения.

Е, действайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април